Search
menu
Search

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (64)

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (64)
Beeld: ingezonden

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (64)

Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

INTRO: In oktober 2020 kopen Tom en Danielle van Leeuwen in Rodriguillo, Alicante een prachtig oud herenhuis met twee bodega’s en een flinke tuin van meer dan 250 jaar oud. Voordat ze er kunnen wonen, heeft het huis eerst een grondige renovatie nodig. Casa Rodriquillo wordt een B&B met in één van de bodegas een curiosawinkel, genaamd La Bodega de los Recuerdos. Volg de belevenissen van dit stel in hun Spaanse leven, in tekst en video.

De regens zijn voorbij en de zomer is nu echt van start gegaan. De komende weken staan er alleen maar volle zonnetjes op de weersverwachting apps en temperaturen van rond de 30 graden. Heerlijk, tenminste als je hiervan houdt natuurlijk en we houden er heel erg van! In het begin waren we van die zotte die midden op de dag nog steeds buiten aan het werk waren of gerust een flinke wandeling door de bergen maakte. Ondertussen zijn we iets wijzer geworden en de meeste dagen gaan we op het heetst van de dag binnen klussen of houden we zelfs een siësta. Tenzij er natuurlijk werk echt afgerond moet worden …

Dankzij de dikke oude muren van Casa Rodriguillo is het binnenshuis goed uit te houden. Natuurlijk houden we deuren en ramen dicht als het heel warm is en als het afkoelt, gaat alles lekker open om het door te luchten. Voor de momenten dat het binnen toch te warm wordt, kunnen we de airco’s aanzetten. Deze zijn afgelopen week eindelijk geleverd en ze worden volgende week geïnstalleerd. Er waren wat problemen met het leveren van de units, maar gelukkig zijn ze op tijd voor de ergste warmte en gaan de gasten van koele nachten genieten. Elke slaapkamer krijgt zijn eigen airco-unit en deze zijn afzonderlijk van elkaar in te stellen.

Alle airco’s worden aangestuurd door de warmtepomp, dat klinkt wat tegenstrijdig, maar dat kan zeker. Vaak zie je bij airco’s een grote kast met ventilator aan de buitenkant van een huis zitten. Bij ons gaat de warmtepomp al die grote kasten vervangen. Dit betekent dus dat we geen vijf extra gevel ontsierende kasten krijgen en dat ons huis de oude uitstraling blijft houden. Tijdens de verbouwing hebben we ook nog eens rekening gehouden met het afvoeren van het koelwater, deze pijpjes zijn weggewerkt in de muren en zijn direct aangesloten op rioleringsbuizen van de badkamers. Dus ook niet meer te zien! Met het installeren van de airco’s zijn de kamers nu helemaal klaar om gasten te ontvangen.

Dus laat de zomer en alle gasten maar komen !! We zijn er klaar voor. We zijn druk bezig om de kamers van Casa Rodriguillo op alle boekingssites te plaatsen. Ook lanceren we binnenkort een splinternieuwe website met foto’s van een professionele fotograaf. Tot die tijd kun je alvast rondkijken op onze website Casarodriguillo.com. Saludos Tom y Danielle

Tom, Danielle en Donja verbouwen sinds 2018 een oud herenhuis met bodega in de provincie Alicante tot een B&B met curiosawinkel en vertellen hier elke week hun avonturen maar ook op hun eigen website Casa Rodriguillo is veel informatie te vinden terwijl op het YouTube kanaal tientallen leuke en informatieve video’s te bekijken zijn of bezoek eens de Antiek & Vintage shop als je in de buurt bent.

Ga naar de inhoud