Search
menu
Search

Ontdek dit ongelooflijke restaurant aan de grens met Frankrijk

Ontdek dit ongelooflijke restaurant aan de grens met Frankrijk
Beeld: Restaurante La Pipeta / facebook

Ontdek dit ongelooflijke restaurant aan de grens met Frankrijk

Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Eten is in de Spaanse cultuur ingebakken (no pun intended). Op restaurant gaan is goedkoper en gewoner dan in Nederland of België. De regionale krant El Heraldo prijst deze week een heel bijzonder restaurant in de provincie Huesca in de Spaanse Pyreneeën, vlak bij de grenstunnel Bielsa tussen Spanje en Frankrijk.

De Spaanse Pyreneeën hebben meerdere gezichten. Elke vallei heeft zijn eigen stijl, ook de inwoners veranderen van streek tot streek, zelfs al delen ze allemaal hun liefde voor de bergen en het platteland. Ver van de stad is het leven uiteraard anders. Een gourmet restaurant in een dorpje waar niet eens een skistation is, is dan ook erg bijzonder.

Restaurant La Pipeta ligt verborgen in het pittoreske Parzán. Het dorp heeft 60 inwoners, onder wie slechts 20 effectief het hele jaar door in het dorp slapen. La Pipeta ligt nauwelijks 7 kilometer van de ingang van de tunnel van Bielsa die Frankrijk met Spanje verbindt. De supermarkt, het tankstation en het hostel La Fuen zijn de bekendste diensten van het dorp. Zelfs vanuit Frankrijk komen mensen er tanken of alcohol kopen vanwege het prijsverschil. In Hostal La Fuen vind je nu al vijf jaar het restaurant La Pipeta.

Aan het hoofd van La Pipeta staat de Portugese Hugo de Castro. Achter de potten vind je Zahra Ati. Ati is niet vies van experimenten. In La Pipeta inspireren ze zich op de zogeheten nikkei keuken, die de Japanse en de Peruaanse traditie mengt. In dit geval wel geïnspireerd op de lokale Spaanse smaak. Met producten uit de regio, en vaak met ingrediënten als limoen, kimchi, koriander en munt.

Het populairste gerecht is de ceviche. Ook de kokkels in koriandersaus en het op lage temperatuur gebakken vlees zijn een succesformule. Het publiek stond eerst wat sceptisch tegenover het exotische aanbod van La Pipeta, maar ondertussen zijn ze niet meer weg te denken in Parzán. Wie deze zomer Spanje binnen rijdt door de tunnel van Bielsa weet alvast waar eerst te stoppen.

Ga naar de inhoud