Mercadona start de zomer met aangepaste openingstijden en open op zondagen

Mercadona start de zomer met aangepaste openingstijden en open op zondagen
Beeld: via canva.com & mercadona

Mercadona start de zomer met aangepaste openingstijden en open op zondagen

Mercadona introduceert dit jaar een aantal belangrijke veranderingen voor het zomerseizoen van 2024. Met aangepaste openingstijden en nieuwe arbeidsmogelijkheden speelt het bedrijf in op de behoeften van zowel klanten als werkzoekenden.

Mercadona past haar openingstijden aan om beter tegemoet te komen aan de veranderende behoeften van klanten tijdens de zomermaanden. Vanaf 24 juni 2024 gaan de volgende wijzigingen in:

De standaard openingstijden (9-21.30 uur) van Mercadona-winkels in Spanje worden uitgebreid tot 22 uur, wat een half uur langer is dan normaal. Deze verlengde openingstijden gelden voor alle winkels in het hele land. Er zijn echter regionale verschillen, zoals in de regio’s Valencia en Catalonië, waar de nieuwe openingstijden op 25 juni zullen ingaan na het San Juan feest.

Een opmerkelijke verandering in Mercadona’s beleid is de introductie van zondagsopeningen in bepaalde gebieden. Di start vanaf zondag 30 juni 2024 en betreft 340 geselecteerde winkels op toeristische locaties, zoals langs de Middellandse Zeekust en op de eilanden. OP zondag zijn de Mercadona winkels in deze groep geopend van 9 tot 15 uur.

Deze strategische zet plaatst Mercadona in lijn met concurrenten zoals Lidl, ALDI, Alcampo, Carrefour en El Corte Inglés, die al langer op zondag geopend zijn in toeristische gebieden.

De uitbreiding van openingstijden heeft directe gevolgen voor de werkgelegenheid bij Mercadona. Er is extra personeel nodig voor verlengde openingstijden met een specifieke vraag naar medewerkers voor zondagsdiensten. Er zijn kansen voor zowel fulltime als parttime posities.

Ga naar de inhoud