Nederlandse ondernemer blaast nieuw leven in Sa Penya wijk in Ibiza-stad

Nederlandse ondernemer blaast nieuw leven in Sa Penya wijk in Ibiza-stad
Beeld: Turismo Eivissa / web

Nederlandse ondernemer blaast nieuw leven in Sa Penya wijk in Ibiza-stad

De pittoreske wijk Sa Penya in Ibiza-stad heeft de afgelopen jaren een opmerkelijke verandering doorgemaakt. Ooit was het een levendige vissersbuurt, maar het raakte in verval en kampte met sociale problemen. Gelukkig lijkt er nu een nieuw hoofdstuk aan te breken voor deze historische wijk, mede dankzij de inzet van lokale autoriteiten en een Nederlandse ondernemer.

Sa Penya, gelegen aan de voet van de door UNESCO beschermde renaissancemuren van Ibiza-stad, heeft jarenlang te kampen gehad met verwaarlozing en sociale problemen. Ondanks de pittoreske straatjes en prachtige uitzichten op zee was de buurt geen aantrekkelijke plek om te wonen. Drugshandel, dakloosheid en vervallen huizen kenmerkten het straatbeeld. Maar de situatie lijkt nu te veranderen, mede dankzij de komst van de Nederlandse ondernemer Bernardus van Maaren.

Bernardus van Maaren, een voormalig bokser en oprichter van Team van Maaren Ibiza, heeft de afgelopen jaren, samen met een groep mensen, een opmerkelijke investering gedaan in Sa Penya. Hij heeft inmiddels 30 woningen in de wijk aangekocht, met als doel deze te renoveren en te verhuren.

Met een groeiend aantal gerenoveerde woningen in zijn bezit, richt Van Maaren zich nu op de verhuurmarkt. Zijn strategie is erop gericht een evenwicht te vinden tussen kortetermijnverhuur voor toeristen en langetermijnverhuur voor permanente bewoners.

De huurprijzen voor Van Maaren’s gerenoveerde woningen liggen tussen de 1500 en 2000 euro per maand voor een woning geschikt voor een koppel. Deze prijzen weerspiegelen de verbeterde kwaliteit van de woningen en de toenemende aantrekkingskracht van de wijk.

Op dit moment biedt Van Maaren’s website 12 gerenoveerde woningen aan voor verhuur. De overige 18 woningen zijn nog in renovatie, wat wijst op een aanzienlijke investering in de verbetering van de woningvoorraad in Sa Penya.

Woningen voor politieagenten

Naast de private investeringen van ondernemers zoals Van Maaren, speelt ook de gemeente Ibiza een actieve rol in de revitalisering van Sa Penya. Een van de meest opvallende initiatieven is het beschikbaar stellen van gemeentelijke woningen aan agenten van de Nationale Politie.

Halverwege vorige maand heeft de burgemeester van Ibiza de sleutels overhandigd van gemeentelijke woningen in Sa Penya aan agenten van de Nationale Politie. Dit initiatief maakt deel uit van een bredere strategie om de wijk nieuw leven in te blazen.

Ga naar de inhoud