Steeds meer zwangere koppels organiseren een ‘Gender Reveal’ in Spanje

Steeds meer zwangere koppels organiseren een ‘Gender Reveal’ in Spanje
Beeld: @luismartinnuez / instagram

Steeds meer zwangere koppels organiseren een ‘Gender Reveal’ in Spanje

Het is steeds gebruikelijker dat een zwanger koppel een zogenaamde ‘Gender Reveal’ organiseert. Tijdens dat speciaal evenement wordt het geslacht van de toekomstige baby bekend gemaakt. De krant El Heraldo vertelt het verhaal van Luis Martín en zijn vrouw Silvia Plaza, die het strand van Zumaia in Baskenland uitkozen voor hun ‘Gender Reveal’.

De kleine Luis Martín is nog niet geboren en voorlopig weet niemand wat de jongen te wachten staat, maar één iets is al zeker, het evenement waarop zijn geslacht werd bekend gemaakt, was op zijn zachtst gezegd opzichtig. Moeder Silvia Plaza en vader Luis Martín beslisten het geslacht bekend te maken op het sprookjesachtige strand van Zumaia in Guipúzcoa. Alles werd gefilmd met een drone van hoog uit de lucht.

Het doel? Een onvergetelijk moment beleven en iedereen tegelijk het heuglijke nieuws brengen. Papa Luís spreekt klare taal: “Ik heb altijd graag de dingen op een andere manier dan de rest gedaan, ik zoek altijd het geniale in wat ik doe en dit was een mooie kans om dat in werkelijkheid om te zetten.” Luís en Silvia zagen een grote tekening in het zand van een kunstenaar. Ze contacteerden de man en die was bereid om mee te werken. Hij tekende een echografie in het zand, de grootste echografie ter wereld misschien wel. Op die manier gaf het koppel mee dat ze een jongetje verwachten.

De laatste jaren is het fenomeen van de ‘Gender Reveal’ (geslachtsbekendmaking) overal in opmars. Duizenden koppels maken er een emotioneel evenement van met weerslag op de sociale netwerken. Ze schuwen de gekleurde rook, gigantische taarten en toeters en bellen niet.

De video van Luís werd maar liefst 31.000 keer bekeken. Je ziet hem samen met de kunstenaar Germán Cedano met een harkje in het zand tekenen. Cedano staat al langer bekend omwille van zijn zogeheten ‘sand art’.

Ga naar de inhoud