Wijnfraude ontdekt in Spanje met flessen van 19 voor 19.000 euro

Pixabay
Beeld: Pixabay

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De Guardia Civil politie heeft een organisatie ontmanteld die zich bezighield met de fraude met wijnflessen. Het gaat daarbij de zogenaamde luxe en zeer dure flessen wijn die door de bendeleden ingekocht werden voor 19 en 100 euro en daarna met vervalste labels, kurken etc. door werden verkocht voor bedragen tot wel 1.900 euro en meer. Het gaat om wijn van Pingus, Flor de Pingus en Vega Sicilia Unico.

Er werden door de politie vier verdachten gearresteerd tijdens drie verschillende operaties in A Coruña (Galicië), Madrid en Málaga. Deze personen kochten pallets vol met 500 flessen wijn van een bodega (wijnhuis) in de regio Ribera del Duero die op die manier voor slechts 19 euro per stuk te koop werden aangeboden.

Daarna werden deze labels vrije flessen wijn voorzien van nagemaakte labels, kurken en alles wat er maar bij komt kijken van de exclusieve Pingus, Flor de Pingus. Deze wijnen zijn van het wijnhuis Dominio de Pingus gelegen in Valladolid in het Ribera del Duero wijngebied. Zij produceren de zogenaamde “cult wijn” die voor zeer hoge prijzen verkocht worden. Deze originele flessen wijn worden tot wel 2.719 euro per fles verkocht (Pingus 2014).

In het geval van de nagemaakte Vega Sicilia Unico wijn betaalden de verdachten tot 100 euro per wijnfles maar werden deze tot wel 1.400 euro per fles via internet doorverkocht. De Bodega Vega Sicilia is geen Italiaanse wijn (al zou je dat denken met Sicilia in de naam) maar is een wijn uit de Ribera del Duero regio in Valladolid. De topwijn van deze bodega is de Unico die tegen zeer hoge bedragen verkocht wordt.

De nagemaakte flessen wijn werden door de verdachten via websites die gespecialiseerd zijn in dure en exclusieve wijnen doorverkocht waarbij door het viertal veel geld is verdiend. Een van de verdachten had een restaurant in A Coruña waar hij ook de exclusieve wijn verkocht.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
3 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Dure wijn is per se niet gelijk aan goede wijn, terwijl er wel goedkope goede wijnen bestaan.
Dus als iemand meer dan 2000 euro betaald voor 75cl wijn, is dit mijn inziens niet om goede wijn te drinken. Want deze mensen drinken dit niet, maar uitzonderlijk eens proeven. Het merendeel van deze blaaskaken doen hun aankoop om mee te op te scheppen of een enkeling die denkt dat hij aan het beleggen is in de hoop later iemand te vinden die er nog meer zal voor betalen.

En alle “perfecte wijnkenners” trappen daar in. Wat een grap.

Helemaal geen grap om mensen zo op te lichten. En veel mensen zijn helemaal geen wijnkenner, ook niet als ze een dure wijn kopen,die willen een goede wijn. Of ben jij zo iemand die anderen geen dure wijn gunt.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.