Wijnfraude ontdekt in Spanje met flessen van 19 voor 19.000 euro

Pixabay
Beeld: Pixabay
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – De Guardia Civil politie heeft een organisatie ontmanteld die zich bezighield met de fraude met wijnflessen. Het gaat daarbij de zogenaamde luxe en zeer dure flessen wijn die door de bendeleden ingekocht werden voor 19 en 100 euro en daarna met vervalste labels, kurken etc. door werden verkocht voor bedragen tot wel 1.900 euro en meer. Het gaat om wijn van Pingus, Flor de Pingus en Vega Sicilia Unico.

Er werden door de politie vier verdachten gearresteerd tijdens drie verschillende operaties in A Coruña (Galicië), Madrid en Málaga. Deze personen kochten pallets vol met 500 flessen wijn van een bodega (wijnhuis) in de regio Ribera del Duero die op die manier voor slechts 19 euro per stuk te koop werden aangeboden.

Daarna werden deze labels vrije flessen wijn voorzien van nagemaakte labels, kurken en alles wat er maar bij komt kijken van de exclusieve Pingus, Flor de Pingus. Deze wijnen zijn van het wijnhuis Dominio de Pingus gelegen in Valladolid in het Ribera del Duero wijngebied. Zij produceren de zogenaamde “cult wijn” die voor zeer hoge prijzen verkocht worden. Deze originele flessen wijn worden tot wel 2.719 euro per fles verkocht (Pingus 2014).

In het geval van de nagemaakte Vega Sicilia Unico wijn betaalden de verdachten tot 100 euro per wijnfles maar werden deze tot wel 1.400 euro per fles via internet doorverkocht. De Bodega Vega Sicilia is geen Italiaanse wijn (al zou je dat denken met Sicilia in de naam) maar is een wijn uit de Ribera del Duero regio in Valladolid. De topwijn van deze bodega is de Unico die tegen zeer hoge bedragen verkocht wordt.

De nagemaakte flessen wijn werden door de verdachten via websites die gespecialiseerd zijn in dure en exclusieve wijnen doorverkocht waarbij door het viertal veel geld is verdiend. Een van de verdachten had een restaurant in A Coruña waar hij ook de exclusieve wijn verkocht.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.