skip to Main Content
Wijnfraude ontdekt in Spanje met flessen van 19 voor 19.000 euro
123rf

Wijnfraude ontdekt in Spanje met flessen van 19 voor 19.000 euro

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Wijnfraude ontdekt in Spanje met flessen van 19 voor 19.000 euro

123rf

MADRID – De Guardia Civil politie heeft een organisatie ontmanteld die zich bezighield met de fraude met wijnflessen. Het gaat daarbij de zogenaamde luxe en zeer dure flessen wijn die door de bendeleden ingekocht werden voor 19 en 100 euro en daarna met vervalste labels, kurken etc. door werden verkocht voor bedragen tot wel 1.900 euro en meer. Het gaat om wijn van Pingus, Flor de Pingus en Vega Sicilia Unico.

Er werden door de politie vier verdachten gearresteerd tijdens drie verschillende operaties in A Coruña (Galicië), Madrid en Málaga. Deze personen kochten pallets vol met 500 flessen wijn van een bodega (wijnhuis) in de regio Ribera del Duero die op die manier voor slechts 19 euro per stuk te koop werden aangeboden.

Daarna werden deze labels vrije flessen wijn voorzien van nagemaakte labels, kurken en alles wat er maar bij komt kijken van de exclusieve Pingus, Flor de Pingus. Deze wijnen zijn van het wijnhuis Dominio de Pingus gelegen in Valladolid in het Ribera del Duero wijngebied. Zij produceren de zogenaamde “cult wijn” die voor zeer hoge prijzen verkocht worden. Deze originele flessen wijn worden tot wel 2.719 euro per fles verkocht (Pingus 2014).

In het geval van de nagemaakte Vega Sicilia Unico wijn betaalden de verdachten tot 100 euro per wijnfles maar werden deze tot wel 1.400 euro per fles via internet doorverkocht. De Bodega Vega Sicilia is geen Italiaanse wijn (al zou je dat denken met Sicilia in de naam) maar is een wijn uit de Ribera del Duero regio in Valladolid. De topwijn van deze bodega is de Unico die tegen zeer hoge bedragen verkocht wordt.

De nagemaakte flessen wijn werden door de verdachten via websites die gespecialiseerd zijn in dure en exclusieve wijnen doorverkocht waarbij door het viertal veel geld is verdiend. Een van de verdachten had een restaurant in A Coruña waar hij ook de exclusieve wijn verkocht.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. Dure wijn is per se niet gelijk aan goede wijn, terwijl er wel goedkope goede wijnen bestaan.
    Dus als iemand meer dan 2000 euro betaald voor 75cl wijn, is dit mijn inziens niet om goede wijn te drinken. Want deze mensen drinken dit niet, maar uitzonderlijk eens proeven. Het merendeel van deze blaaskaken doen hun aankoop om mee te op te scheppen of een enkeling die denkt dat hij aan het beleggen is in de hoop later iemand te vinden die er nog meer zal voor betalen.

    1. Helemaal geen grap om mensen zo op te lichten. En veel mensen zijn helemaal geen wijnkenner, ook niet als ze een dure wijn kopen,die willen een goede wijn. Of ben jij zo iemand die anderen geen dure wijn gunt.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken