Dorp in Burgos heeft eerste geuren-bank ter wereld

Dorp in Burgos heeft eerste geuren-bank ter wereld

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BURGOS – Het dorp Grisaleña in de provincie Burgos in Castilla y León mag zichzelf het eerste dorp ter wereld noemen waar een geuren-bank is geopend. Dit is een plaats waar de geuren van alle 35 inwoners zijn opgeslagen. Dat heeft men gedaan zodat de speurhonden in geval van een noodsituatie de geuren uit de geuren-bank kunnen ruiken om te gaan zoeken.

Grisaleña heeft de eerste ‘banco de olor’ van Spanje, van Europa en zover wij weten van de wereld. Een team van specialisten heeft via een bepaalde werkwijze ‘huellas aromáticas’ ofwel aromatische afdrukken genomen van alle inwoners en deze zorgvuldig opgeslagen in de geuren-bank.

De burgemeester van het dorp heeft een overeenkomst gesloten met de Unidad Canina de Rescate y Salvamento (UCAS) van Arrate die ook verantwoordelijk waren voor het nemen van de geurmonsters van de 35 inwoners. 

Deze geuren zijn op een veilige plaats bewaard en op het moment dat het nodig is zoals een verdwijning, ongeval etc. kan de geur van de desbetreffende persoon tevoorschijn worden gehaald waarna de speurhond kan beginnen met de zoektocht.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.