Grote vleesetende wormen gevonden in Valencia

Oeps ... foto ontbreekt!

Grote vleesetende wormen gevonden in Valencia

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – Vrijwilligers van het project LIFE hebben in het Parque Natural de l’Albufera in Valencia exemplaren gevonden van de Obama nungara worm. Dit is een worm die normaal niet voorkomt in Spanje en Europa en van oorsprong uit Zuid Amerika komt. Het gaat om zo’n 20 cm lange vleesetende wormen die waarschijnlijk via zakken met potgrond en ander tuinmateriaal in Spanje terecht zijn gekomen.

Volgens SEO/Birdlife komt de Obama nungara worm uit landen als Argentinië en Brazilië waar ze vaker gezien worden. In Spanje en Europa zijn het geen autochtone dieren en komen deze grote wormen niet voor. Men vreest echter voor een uitbraak in Spanje en de rest van Europa vanwege de o.a. commercie.

Normaal gesproken zouden deze wormen voorkomen in tuinen, parken en tuincentra maar de vondst van diverse exemplaren in Tancat de la Pipa in het natuurpark l’Albufera in Valencia heeft de alarmbellen laten rinkelen. Op dit moment zegt men dat alle aanwezig wormen, in ieder geval in dit deel van het natuurpark, verwijdert zijn.

8310efb47238aca5ba16cbea02086356
Wikimedia

De Obama nungara kan gezien worden als een vleeseter aangezien deze zich voedt met slakken en aardwormen maar het zou ook een bedreiging kunnen zijn voor andere kleinere dieren en insecten.

Ga naar de inhoud