Grote vleesetende wormen gevonden in Valencia

Grote vleesetende wormen gevonden in Valencia
Beeld: Wikimedia
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

VALENCIA – Vrijwilligers van het project LIFE hebben in het Parque Natural de l’Albufera in Valencia exemplaren gevonden van de Obama nungara worm. Dit is een worm die normaal niet voorkomt in Spanje en Europa en van oorsprong uit Zuid Amerika komt. Het gaat om zo’n 20 cm lange vleesetende wormen die waarschijnlijk via zakken met potgrond en ander tuinmateriaal in Spanje terecht zijn gekomen.

Volgens SEO/Birdlife komt de Obama nungara worm uit landen als Argentinië en Brazilië waar ze vaker gezien worden. In Spanje en Europa zijn het geen autochtone dieren en komen deze grote wormen niet voor. Men vreest echter voor een uitbraak in Spanje en de rest van Europa vanwege de o.a. commercie.

Normaal gesproken zouden deze wormen voorkomen in tuinen, parken en tuincentra maar de vondst van diverse exemplaren in Tancat de la Pipa in het natuurpark l’Albufera in Valencia heeft de alarmbellen laten rinkelen. Op dit moment zegt men dat alle aanwezig wormen, in ieder geval in dit deel van het natuurpark, verwijdert zijn.

Wikimedia

De Obama nungara kan gezien worden als een vleeseter aangezien deze zich voedt met slakken en aardwormen maar het zou ook een bedreiging kunnen zijn voor andere kleinere dieren en insecten.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.