skip to Main Content
Grote vleesetende wormen gevonden in Valencia
Wikimedia

Grote vleesetende wormen gevonden in Valencia

VALENCIA – Vrijwilligers van het project LIFE hebben in het Parque Natural de l’Albufera in Valencia exemplaren gevonden van de Obama nungara worm. Dit is een worm die normaal niet voorkomt in Spanje en Europa en van oorsprong uit Zuid Amerika komt. Het gaat om zo’n 20 cm lange vleesetende wormen die waarschijnlijk via zakken met potgrond en ander tuinmateriaal in Spanje terecht zijn gekomen.

Volgens SEO/Birdlife komt de Obama nungara worm uit landen als Argentinië en Brazilië waar ze vaker gezien worden. In Spanje en Europa zijn het geen autochtone dieren en komen deze grote wormen niet voor. Men vreest echter voor een uitbraak in Spanje en de rest van Europa vanwege de o.a. commercie.

Normaal gesproken zouden deze wormen voorkomen in tuinen, parken en tuincentra maar de vondst van diverse exemplaren in Tancat de la Pipa in het natuurpark l’Albufera in Valencia heeft de alarmbellen laten rinkelen. Op dit moment zegt men dat alle aanwezig wormen, in ieder geval in dit deel van het natuurpark, verwijdert zijn.

Wikimedia

De Obama nungara kan gezien worden als een vleeseter aangezien deze zich voedt met slakken en aardwormen maar het zou ook een bedreiging kunnen zijn voor andere kleinere dieren en insecten.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 9 reacties
 1. Kan er van een nood geen deugd gemaakt worden? Als dit beestje andere ongewenste ongedierte opeet, is er minder insecticiden nodig. Of is dit te kort door de bocht gedacht? Als ik d’s en t’ s ben vergeten, mijn excuses alvast, ben alochtoon.

  1. Waar sommigen toch het niet kunnen laten om commentaar te geven over hier en daar een schrijffout. We zijn hier niet in een klaslokaal. Proficiat aan de redactie voor hun werk en laat het niet aan jullie hart komen.

   1. inderdaad, proficiat aan de redactie ! en doe zo voort !
    toch is letten op de juiste spelling ook zeer belangrijk… er is al voldoende nivellering naar beneden, niet ?
    bedankt dus ook aan de opmerkzame lezer.

    1. Naast al het werk van de dagelijkse nieuwskrant je ook nog moeten bekommeren om een d of t e.d. zit er niet in, Philippe. En kan ik mij goed voorstellen. Je zult je erbij moeten neerleggen en anders jezelf aanbieden als dagelijkse corrector. Maar dat heb ik nog niemand met commentaar zien doen…

     1. Ik zou er geen enkel probleem mee hebben om het nog een keer na te kijken op taalfouten. Ik zou ook niet op mijn ziel getrapt zijn als iemand me daarna nog een keer zou verbeteren. Dus als je het wilt uitbesteden: prima!

     2. Ja hoor, correctors hebben ze bij grote kranten ook (ik heb jaren bij Het Vrije Volk en de Telegraaf gewerkt), dus zo gek is dat niet. De één is goed in verhaaltjes schrijven en de ander is goed spelling. Ieder zijn vak toch?

     3. Martin: Om je diensten aan te bieden moet je bij de redactie zijn. Ik ben maar een simpele volger.
      Elsh: Je hebt het niet helemaal goed begrepen (of ik was niet duidelijk genoeg). Nog eens goed lezen.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken