Extreem hoge temperaturen tot 44 graden verwacht dit weekend in Spanje

Extreem hoge temperaturen tot 44 graden verwacht dit weekend in Spanje
Beeld: 123rf

Extreem hoge temperaturen tot 44 graden verwacht dit weekend in Spanje

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Afgelopen maandag werd het al extreem warm in het zuiden van Spanje met 43,2 graden overdag en 34 graden ‘s nachts in Sevilla wat het hoogste is van de afgelopen twee weken en eigenlijk van de hele maand juli. Maar voor dit weekend en begin volgende week worden nog hogere temperaturen verwacht waarbij het kwik kan stijgen tot 44 graden of zelfs meer.

Na een periode van regen, hagel, storm en windvlagen tijdens een korte DANA of gota fría periode in sommige delen van Spanje, stijgen de temperaturen weer dit weekend. Terwijl de laatste stormen via het centrum en het noorden Spanje verlaten, stijgen de temperaturen in gebieden rond de Ebro, Duero, Guadiana en Guadalquivir rivieren.

Op vrijdag kan er al 40 graden geregistreerd worden in Extremadura of in de provincies Jaén, Córdoba en Sevilla in Andalusië. Daarna zullen de temperaturen op veel plaatsen in het land en met name in het zuiden blijven stijgen tot maximaal 44 graden, al heeft de website Tiempo.com ook uitgerekend dat het wellicht 45 graden kan worden in Córdoba op maandag.

Op de website van de Spaanse weerdienst Aemet is ook te zien dat in Andalusië, Extremadura en het zuiden van Castilla-La Mancha de temperaturen flink kunnen stijgen waarbij veel plaatsen boven de 40 graden aangeven, zowel op zondag als maandag.

aemet1
Beeld Zaterdag 25 juli / AEMET
aemet2
Beeld: zondag 26 juli / AEMET
aemet3
Beeld: maandag 27 juli / AEMET
Ga naar de inhoud