Hoogste temperatuur van Spanje op zaterdag 24 juli: 42,7 graden in Málaga

Hoogste temperatuur van Spanje op zaterdag 24 juli: 42,7 graden in Málaga
Beeld: 123rf

Hoogste temperatuur van Spanje op zaterdag 24 juli: 42,7 graden in Málaga

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Het is opnieuw een zeer warme dag in Spanje met als hoogste temperatuur op zaterdag 24 juli de 42,7 graden die gemeten werd bij het meteorologisch meetstation in Málaga stad. In Ontinyent (Valencia) werd een temperatuur gemeten van 42,1 graden en in Caravaca de la Cruz (Murcia) steeg het kwik naar 42 graden op zaterdag 24 juli.

Terwijl de temperatuur op vrijdag 23 juli niet boven de 41,8 graden kwam die gemeten werd in Granada, is het kwik op zaterdag 24 juli gestegen naar 42,7 graden in Málaga stad, de hoogste temperatuur op zaterdag maar ook van de afgelopen week. De provincie Málaga is de plaats waar op zaterdag ook andere hoge temperaturen werden gemeten zoals de 41,9 graden in Estepona, 41,4 graden bij het vliegveld van Málaga en 41,1 graden in Benahavís.

In de Murcia regio werd de hoogste temperatuur gemeten in Caravaca de la Cruz met 42 graden gevolgd door Cieza met 41,6 graden en Lorca met 41,5 graden of 40,7 garden in Molina de Segura.

In de Valencia regio steeg het kwik naar 42,1 graden in Ontinyent (Valencia) en 40,1 graden in ALcoy (Alicante) terwijl het 39,3 graden werd in Novelda (Alicante), 39,2 graden in Pinoso (Alicante) en 38,8 graden in Xàtiva (Valencia). 

In Catalonië werd de hoogste temperatuur gemeten in Estacion de Tortosa (Tarragona) met 38,5 graden gevolgd door Rasquera (Tarragona) met 36 graden, Manresa (Barcelona) met 36 graden en Igualada (Barcelona) met 35,6 graden.

Bekijk HIER alle hoogste temperaturen van zaterdag 24 juli zoals gepubliceerd op de website van de Spaanse weerdienst Aemet.

Meetstations AEMET
De meteorologische stations van de Agencia Estatal de Meteorología (AEMET) zijn de enige die de officiële temperaturen mogen meten in Spanje. Bij de meer dan 800 meteorologische stations in Spanje wordt de temperatuur van de lucht volgens internationale afspraak gemeten. Dit gebeurt in graden Celsius op een hoogte van anderhalve meter boven een open (gras)vlakte. De thermometer of de sensor staat in een wit kastje (in het Spaans garitas meteorológicas) met wanden die de vorm hebben van een open jaloezie. Daardoor heeft de wind vrij spel, maar zon en neerslag kunnen niet tot de instrumenten doordringen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.