Hoogste temperatuur van Spanje op zaterdag 24 juli: 42,7 graden in Málaga

Hoogste temperatuur van Spanje op zaterdag 24 juli: 42,7 graden in Málaga
Beeld: 123rf

Hoogste temperatuur van Spanje op zaterdag 24 juli: 42,7 graden in Málaga

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het is opnieuw een zeer warme dag in Spanje met als hoogste temperatuur op zaterdag 24 juli de 42,7 graden die gemeten werd bij het meteorologisch meetstation in Málaga stad. In Ontinyent (Valencia) werd een temperatuur gemeten van 42,1 graden en in Caravaca de la Cruz (Murcia) steeg het kwik naar 42 graden op zaterdag 24 juli.

Terwijl de temperatuur op vrijdag 23 juli niet boven de 41,8 graden kwam die gemeten werd in Granada, is het kwik op zaterdag 24 juli gestegen naar 42,7 graden in Málaga stad, de hoogste temperatuur op zaterdag maar ook van de afgelopen week. De provincie Málaga is de plaats waar op zaterdag ook andere hoge temperaturen werden gemeten zoals de 41,9 graden in Estepona, 41,4 graden bij het vliegveld van Málaga en 41,1 graden in Benahavís.

In de Murcia regio werd de hoogste temperatuur gemeten in Caravaca de la Cruz met 42 graden gevolgd door Cieza met 41,6 graden en Lorca met 41,5 graden of 40,7 garden in Molina de Segura.

In de Valencia regio steeg het kwik naar 42,1 graden in Ontinyent (Valencia) en 40,1 graden in ALcoy (Alicante) terwijl het 39,3 graden werd in Novelda (Alicante), 39,2 graden in Pinoso (Alicante) en 38,8 graden in Xàtiva (Valencia). 

In Catalonië werd de hoogste temperatuur gemeten in Estacion de Tortosa (Tarragona) met 38,5 graden gevolgd door Rasquera (Tarragona) met 36 graden, Manresa (Barcelona) met 36 graden en Igualada (Barcelona) met 35,6 graden.

Bekijk HIER alle hoogste temperaturen van zaterdag 24 juli zoals gepubliceerd op de website van de Spaanse weerdienst Aemet.

Meetstations AEMET
De meteorologische stations van de Agencia Estatal de Meteorología (AEMET) zijn de enige die de officiële temperaturen mogen meten in Spanje. Bij de meer dan 800 meteorologische stations in Spanje wordt de temperatuur van de lucht volgens internationale afspraak gemeten. Dit gebeurt in graden Celsius op een hoogte van anderhalve meter boven een open (gras)vlakte. De thermometer of de sensor staat in een wit kastje (in het Spaans garitas meteorológicas) met wanden die de vorm hebben van een open jaloezie. Daardoor heeft de wind vrij spel, maar zon en neerslag kunnen niet tot de instrumenten doordringen.

Ga naar de inhoud