‘De zigeunerbruid’ van Carmen Mola wordt serie in Spanje

‘De zigeunerbruid’ van Carmen Mola wordt serie in Spanje
Beeld: AtresMedia / web

‘De zigeunerbruid’ van Carmen Mola wordt serie in Spanje

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De verfilming van een van de boeken van het vierluik ‘La novia gitana’ (zigeunerbruid) van Carmen Mola is een feit. Zoals inmiddels bekend is Carmen Mola een collectief pseudoniem voor drie mannelijke schrijvers, Jorge Díaz, Agustín Martínez en Antonio Mercero. Zij hebben samen onder de naam van Carmen Mola vier boeken uitgebracht in Spanje waarvan er drie vertaald zijn in het Nederlands. Het eerste boek van het vierluik wordt in Spanje een spannende politieserie met hoofdinspecteur Elena Blanco in de hoofdrol.

Op 25 september (2022) zal ‘La novia gitana’ als serie te zien zijn bij ATRESplayer PREMIUM, een betaalservice van AtresMedia. Het voordeel is dat producties van AtresMedia daarna vaak internationaal te zien zijn bij o.a. Netflix en Amazon Video Prime, zoals eerder al gebeurde met ‘La Casa de Papel’, ‘ToyBoy’ en ‘Vis a Vis’. Of dat ook gaat gebeuren met ‘La novia gitana’ is nog niet bekend.

De serie ‘La novia gitana’ wordt geregisseerd door Paco Cabezas, bekend van ‘The Umbrella Academy’ en zal vanaf 25 september (2022) bij ATRESplayer PREMIUM te zien zijn in Spanje. De rol van hoofdinspecteur Elena Blanco wordt gespeeld door Nerea Barros, onder andere bekend van ‘La isla mínima’. De serie bestaat uit acht afleveringen van elk ongeveer 50 minuten.

In De zigeunerbruid (la novia gitana) verdwijnt Susana Macaya na haar vrijgezellenfeest. Haar lichaam wordt twee dagen later gevonden, haar tutu doordrenkt met bloed. Even wordt gedacht dat de aanstaande bruid nog leeft, tot blijkt dat het een made is die uit haar oogkas kruipt. De even kleurrijke als ervaren inspecteur Elena Blanco ontdekt dat Susana’s zus Lara zeven jaar geleden op dezelfde vreselijke wijze aan haar einde kwam, ook op de vooravond van haar huwelijk. De moordenaar van Lara zit momenteel echter zijn straf uit. Twee gruwelijk vermoorde bruiden, een veroordeelde dader die mogelijk niet de juiste is en een inspecteur die achtervolgt wordt door een diep persoonlijk trauma. 

Het is nog niet bekend of de andere boeken van Carmen Mola die tot het vierluik met hoofdinspecteur Elena Blanco in de hoofdrol ook verfilmd gaan worden.

Ga naar de inhoud