De Nederlandse prefab woning Wikkelhouse van karton en hout vanaf 40.000 euro

De Nederlandse prefab woning Wikkelhouse van karton en hout vanaf 40.000 euro
Beeld: @wikkelhouse / facebook

De Nederlandse prefab woning Wikkelhouse van karton en hout vanaf 40.000 euro

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – We schrijven regelmatig over prefabwoningen en tiny houses in Spanje want er is veel vraag en interesse naar. Dit soort huizen is steeds populairder aan het worden als tweede vakantiewoning of als eerste woning of als extra gastenverblijf of kantoorruimte in de tuin. Voor de prijzen hoef je het soms niet te laten, zoals het model Wikkelhouse dat in Nederland geproduceerd wordt en van hout en karton wordt gemaakt. Dit huisje is al te koop vanaf 40.000 euro (ex btw).

Wikkelhouse omschrijft zichzelf als een ‘slim huisje met grootste plannen’ en het kan dienen als een vakantiehuisje, een extra gastenverblijf, kantoorruimte of waarom niet als tweede woning in Spanje. Volgens de website heeft Wikkelhouse een vriendelijk Scandinavisch design met een perfecte afwerking en is het huisje gemaakt van duurzame materialen die bijna 100% biologisch afbreekbaar zijn.

Wikkelhouse is niet een vaste prefab woning maar kan naar hartelust aangepast en vergroot worden aangezien het uit segmenten van 1,2 meter diep, 4,6 meter breed en 3,5 meter hoog bestaat. Deze kunnen makkelijk aan elkaar bevestigd en ook eventueel weer losgekoppeld worden. Heb je meer ruimte nodig, voeg een of twee segmenten toe en je prefab huisje wordt 2,4 meter langer. Badkamer, douche en keuken worden toegevoegd door middel van de Home-segmenten.

Wikkelhouse is gemaakt van duurzaam hout en karton. De constructie en het interieur is van hout dat aan de buitenkant voorzien is van vlas als isolatie om het geluid maar ook de kou en de hitte buiten te houden. Daarna wordt het huisje ‘gewikkeld’ in golfkarton want dat maakt de prefab woning extra sterk waarna het huisje afgewerkt wordt met grenen panelen. Karton is daarnaast veel duurzamer dan hout en veel lichter. Uiteraard kun je op het dak ook zonnepanelen plaatsen. Dankzij de lichte bouwmaterialen weegt elk segment slechts 600 kilo, minder dan een auto. Dankzij de segmenten kan Wikkelhouse overal geplaatst worden, eventueel zonder fundering.

Wikkelhouse wordt al sinds 2016 in Nederland geproduceerd en misschien ben je er wel eens een tegengekomen. Er zijn wikkelhouses te vinden op Texel, in Gorssel, in Apeldoorn en in Noorden. Wil je eerst een Wikkelhouse ‘testen’ dan kun je altijd een overnachting boeken want er zijn Wikkelhouse vakantieadresjes te vinden in Ouddorp, als Wikkelboat in Rotterdam en om te chillen bij The Unbound in Amsterdam. Alle informatie is na te lezen op de Nederlandstalige website en bekijk HIER veel foto’s op de Facebookpagina.  

Noot van de redactie: dit artikel is niet gesponsord en is alleen informatief geschreven.

Ga naar de inhoud