Paradores hotels installeren 294 laadstations voor elektrische auto’s bij 88 hotels

Paradores hotels installeren 294 laadstations voor elektrische auto’s bij 88 hotels
Beeld: via canva.com

Paradores hotels installeren 294 laadstations voor elektrische auto’s bij 88 hotels

Dit artikel is 9 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Paradores is een samenwerking aangegaan met ChargeGuru voor het plaatsen van 294 laadstations voor elektrische auto’s in 88 van hun vestigingen. Voor dit project hebben het openbare hotelbedrijf en de installateur van oplaadpunten voor elektrische auto’s 4,2 miljoen euro geïnvesteerd. Paradores zijn luxe staatshotels die gevestigd zijn in kastelen, kloosters, paleizen en andere monumentale gebouwen of op bijzondere plaatsen. Er zijn 97 Paradores in Spanje en 1 Parador in Portugal.

De laaddienst voor elektrische en plug-in hybride auto’s is nu al beschikbaar voor gasten van Paradores in 21 van de 97 hotels in Spanje. Het bedrijf heeft in totaal 45 laadstations, die gereserveerd kunnen worden via een app om zekerheid te hebben over hun beschikbaarheid. Door de nieuwe aanbesteding zal het totale aantal laadplekken bijna zevenvoudig toenemen.

Op basis van de vereiste om voor elke 20 parkeerplaatsen, of een deel daarvan, tot 500 parkeerplaatsen (een maximum dat geen van hun parkeerfaciliteiten overschrijdt), een laadstation te installeren, zullen er 277 AC-laadstations worden geplaatst die elk twee voertuigen tegelijkertijd met 22 kW kunnen opladen. Daarnaast worden er 17 DC-laadstations van 50 kW geïnstalleerd, elk met 3 oplaadpunten.

Het project behelst de installatie van laadstations in diverse soorten hotels, waaronder historische, stedelijke en die in unieke natuurgebieden. De eerste fase betreft 41 vestigingen en moet in 2023 voltooid zijn, terwijl de tweede fase, die in 2024 voltooid moet zijn, 47 hotels omvat.

Ga naar de inhoud