Spanje stuurt 117 migranten terug naar Marokko

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De Spaanse overheid heeft besloten gebruik te maken van een overeenkomst tussen Spanje en Marokko die dateert uit 1992 om zo binnen 24 uur Afrikaanse migranten terug te sturen naar Marokko. Het gaat om een groep van 117 migranten die woensdag over de hekken zijn geklommen in Ceuta, de Spaanse enclave in Afrika.

Het is voor het eerst sinds lange tijd dat de Spaanse overheid deze uit 1992 stammende overeenkomst gebruikt om Afrikaanse migranten binnen 24 uur terug te sturen naar waar ze vandaan kwamen. Deze overeenkomst geldt in principe alleen voor Marokkaanse migranten maar bijna nooit voor Sub-Sahara Afrikanen die dus nu wel zijn teruggestuurd.

Deze 117 migranten klommen op woensdag rond 9 uur over de hekken die tussen Ceuta en Marokko staan, ter hoogte van de Finca Berrocal waar op 26 juli nog 602 migranten Spanje binnenkwamen. Bij deze laatste actie van de Sub-Sahara Afrikanen raakten zeven Guardia Civil agenten en diverse migranten gewond.

Na het aanhouden van deze migranten werden de identiteiten gecontroleerd en werden diegene die dat nodig hadden medisch onderzocht. Op hetzelfde moment begon de administratieve papiermolen ook te werken aan de teruggave van de migranten, iets wat binnen 24 uur moet gebeuren volgens de overeenkomst uit 1992.

De Spaanse overheid heeft nog niet aangegeven of ze vaker gebruik gaan maken van deze 26 jaar oude overeenkomst.

Met deze nieuwe poging van 117 migranten is het aantal migranten die via Ceuta of Melilla Spanje binnen zijn gekomen naar 1.400 personen. Dat is minder dan de 1.623 migranten die vorig jaar op deze datum Spanje hadden bereikt.

Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de daarbij geplaatste foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden. Het artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
dag/nacht
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.