skip to Main Content
Spanje stuurt 117 migranten terug naar Marokko
Publico

Spanje stuurt 117 migranten terug naar Marokko

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Spanje stuurt 117 migranten terug naar Marokko

Publico

MADRID – De Spaanse overheid heeft besloten gebruik te maken van een overeenkomst tussen Spanje en Marokko die dateert uit 1992 om zo binnen 24 uur Afrikaanse migranten terug te sturen naar Marokko. Het gaat om een groep van 117 migranten die woensdag over de hekken zijn geklommen in Ceuta, de Spaanse enclave in Afrika.

Het is voor het eerst sinds lange tijd dat de Spaanse overheid deze uit 1992 stammende overeenkomst gebruikt om Afrikaanse migranten binnen 24 uur terug te sturen naar waar ze vandaan kwamen. Deze overeenkomst geldt in principe alleen voor Marokkaanse migranten maar bijna nooit voor Sub-Sahara Afrikanen die dus nu wel zijn teruggestuurd.

Deze 117 migranten klommen op woensdag rond 9 uur over de hekken die tussen Ceuta en Marokko staan, ter hoogte van de Finca Berrocal waar op 26 juli nog 602 migranten Spanje binnenkwamen. Bij deze laatste actie van de Sub-Sahara Afrikanen raakten zeven Guardia Civil agenten en diverse migranten gewond.

Na het aanhouden van deze migranten werden de identiteiten gecontroleerd en werden diegene die dat nodig hadden medisch onderzocht. Op hetzelfde moment begon de administratieve papiermolen ook te werken aan de teruggave van de migranten, iets wat binnen 24 uur moet gebeuren volgens de overeenkomst uit 1992.

De Spaanse overheid heeft nog niet aangegeven of ze vaker gebruik gaan maken van deze 26 jaar oude overeenkomst.

Met deze nieuwe poging van 117 migranten is het aantal migranten die via Ceuta of Melilla Spanje binnen zijn gekomen naar 1.400 personen. Dat is minder dan de 1.623 migranten die vorig jaar op deze datum Spanje hadden bereikt.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 41 reacties
 1. Waar komt die informatie nou weer vandaan, dat de hekken bij Cuenta worden afgebroken, zodat 5.000.000 migranten binnen kunnen komen? Ik geloof hier niets van!

 2. Wie gelooft dat die naar hier komen om te werken? Ze kunnen hun naam nog niet schrijven. En aangezien ze naar eigen zeggen niet weten uit welk land ze komen, zijn het eigenlijk debielen. Wat kunnen wij in West Europa daar mee aanvangen?

 3. De plannen van PSOE (en Podemos) zijn echter om de hekken in Cueta af te breken, want de hekken verwonden de migranten. Indien PSOE(en Podemos) hun plannen om 5.000.000 migranten in te voeren(hierbij gesteund door de EC), voorspel ik een immo crash waar 2008 in het niets verdwijnt. Zodra de buitenlanders in Spanje hun vastgoed beginnen verkopen(volgens links niks erg, want alle buitenlanders zijn toch kapitalisten, omdat ze de zwarte straatverkopers en hun agressie beu zijn (spreek vnl omwille van wat ik zie in Costa Blanco Zuid en Costa Calida, waar de straatverkoop quasi volledig in handen is van zwarte afrikanen) en de stijgende criminaliteit is naar mijn aanvoelen het hek van de dam, en stevent Spanje (helaas) af naar de totale ondergang.
  Ik kan enkel hopen dat ik de situatie verkeerd inschat.

 4. Alle moslims zijn vrienden van elkaar en helpen elkaar altijd wordt ons altijd / voorgelogen ja / waarom laten de moslims uit de schatrijke olielanden niks van zich horen ??
  Daar moeten die gasten naar toe
  Zelfde weer , zelfde cultuur , zelfde moskee het kan gewoon niet beter

  Goeie reis en de groeten

  1. Simpel verhaal.
   In de rijke olie moslim landen kent men bijna 0% criminaliteit.
   De lui die hier naar toe komen zijn allemaal criminelen en dus mogen die daar er niet in.
   Daar komt bij dat ze alleen mensen met geld willen en geen armen!

 5. Ik ken de “grens” in Ceuta .Stop deze waanzin van gans zwart Africa naar Europa te halen.Afsluiting dubbel maken :muur met ertussen een no go zone dan prikkeldraad met een flinke dosis electriciteit op.

 6. De uiterst ontvlambare and agressieve manier van een deel van de Afrikanen als ze ze hun zin niet krijgen is onbegrijpelijk voor de stevig ingedoezelde doorsnee Europeaan. Afrika maakt hier geen positieve reklame en wakkert zo bestaande vooroordelen aan.

 7. Brussel kan makkelijk praten maar het is juist de bevolking die ermee wordt opgezadeld. Een referendum zou hier op z’n plaats zijn.

  1. Dit lijkt me te ver gaan.
   Standrechtelijke executies zijn in iedere rechtsstaat verboden, dus redactie dit commentaar verwijderen want het gaat tegen de wet in als je hiervoor oproept.

 8. Even een paar puntjes op de ‘i’
  – Al dat politiek correcte gezeur: Het zijn (illegale) inmigranten dus géén migranten. Migranten zijn de trekvogels die elk seizoen verkassen.
  – Als iemand met geweld een grens doorbreekt en een land ‘binnenvalt’ is dat eigenlijk een verklaring van oorlog, dus hoeven we ze niet met knuffels en warme melk te ontvangen.
  – Er wordt in het artikel niet verteld waardoor de Guardia Civil agenten gewond raakten. Dat was omdat ze bekogeld werden met Zuur, Uitwerpselen, bloed en stenen.
  Willen wij ‘mensen’ die, alleen al om naar een ander land te komen, zulke methodes gebruiken wel naar Europa halen?
  De arbeidskrachten die in de 60er jaren naar (midden en noord) Europa kwamen, waren zelf door de bedrijven uitgezocht en kwamen niet direkt eisen stellen.
  Moest dit even kwijt want het wordt echt te gek met al die ‘o wat zijn ze zielig’ en ‘kom maar binnen cultuur’ Niets tegen Inmigranten mits zij op een legale, correcte manier naar Europa komen en zich (een beetje) aanpassen.

  1. Helemaal mee eens. Die wilden horen thuis in de beschaafde wereld.
   Zo zie je ze als een dood vogeltje met rode Rode-Kruis jas op een boot en een week later staan ze op de Ramblas de boel kapot te gooien.

  2. @Alfred. Helemaal eens. Weet je wat ook zo´n problem is? Onze overheden weigeren de wet toe te passen. Al dat gezeur over vluchtelingen, azielzoekers en wat meer. Wat is de definitie van een azielzoeker? -Probleem opgelost. Rechter wijst aziel verzoek af?
   -Terug sturen. Wat bijna nooit gebeurt. Bovendien die vreselijke Merkel die nu nieuwe afspraken met Spanje verzint om ¨migranten¨ terug te sturen. Onzin. Daar is het al reeds lang bestaande Dublin verdrag voor, welke afspraak wederom genegeerd wordt door onze overheden. Het zijn de overheden die deze wanorde in Europa veroorzaken omdat ze doodeenvoudig weigeren de wet toe te passen. En zijn er natuurlijk een hoop mensen die deze ¨migranten¨ tot een verdien model gemaakt hebben. Van betaalde demonstrant tot verhuurbedrijf naar (pro deo) advocaten. Het hele zaakje is een grote beerput. Het is om gek van te worden.

 9. Als ze zich niet weten te gedragen
  Inpakken en wegwezen !!!
  Van dit soort hebben we er al meer dan genoeg !!!

  Er komen er nog veel meer in aanmerking om terug te sturen naar mijn idee , dit is mogelijk het begin van de grote schoonmaak

  Goed bezig daar

 10. Niet meer dan normaal. Als je de beelden hebt gezien, en de agressiviteit waarmede de ordediensten werden bekogeld, dan horen die hier niet thuis. Sanchez had daar beter aan geacht vooraleer zijn schabouwelijk initiatief te nemen.
  Het gewenste Europese beleid laat ondertussen stevig op zich wachten maar het kan niet zijn dat de randstaten hier alleen moeten voor opdraaien: dit zal onhoudbaar worden en het laat zich raden dat die dan in ruil bepaalde (financiële) vergoedingen van de andere staten gaan vragen. Dus betalen we dubbel!
  Niemand schijnt zich te realiseren van het aantal dat de oversteek wenst te maken en waarvoor het continent niet gewapend is of een oplossing voor heeft. Tijdelijke arbeidskrapte of niet. Verschillende Europese landen tonen duidelijk dat na vele jaren ze er niet in geslaagd zijn die “gasten” te integreren. We hebben kunnen zien waar radicalisme toe leidt in bv Spanje, Frankrijk, België…

 11. Er zijn in Nederland op dit moment een kwart miljoen openstaande vacatures, meer dan voor de crisis. Onze beroepsbevolking neemt af door de vergrijzing. We hebben in de geschiedenis veel vaker immigranten naar Nederland moeten halen om aan de grote vraag naar arbeid te kunnen voldoen. Ook nu zal dat weer het geval zijn, de geschiedenis herhaalt zich

  1. Doe niet zo naïef! Mensen uit botsende culturen geven sowieso alleen maar problemen en laagopgeleide mensen gaan alleen maar voor veel kosten zorgen. Je kan beter het systeem van seizoensarbeid hanteren, waarin mensen tijdelijk komen werken en daarna terug gaan naar land van herkomst. Iedereen blij: zij verdienen geld en onze vacatures zijn vervuld.

   1. Nutteloos deze immigranten want 80% is niet opgeleid voor de jobs bij ons nog niet gesproken die niet kunnen schrijven en lezen

  2. Beste Neeltje, hoewel je opmerking sympathiek klinkt, is deze veel te naief.
   Er zijn in de historie nooit succesvolle immigranten uit Noord Afrika of uit Arabische landen geweest. Gelukszoekers die onze linkse rakkers, al dan niet met ngo’s, moeiiteloos inpakken. Trap hier niet in

  3. Veel openstaande vacatures in Nederland, in Duitsland idem dito, daar is momenteel acuut gebrek aan personeel.
   Ik voorzie dat er de komende jaren flink veel jonge Grieken, Spanjaarden en Italianen naar het noorden zullen trekken voor werk, want in Zuid Europa zit het financieel nog helemaal niet snor en bovendien hebben ze daar te weinig goeie ondernemers met visie en/of industrieën met toegevoegde waarden.

  4. wees niet zo naief en onnozel , dit zijn parasieten en soldaten van de islam , zij komen naar Europa om Europa te bevuilen en te veroveren , west Europeanen zijn zeer naief en deze indrngers weten dat , zij beschouwen deze linkse onnozelen dan ook als zeer nuttige idioten , boven dien zij hebben verraders nodig die de poorten naar Europa openhouden , onnodig om te zeggen wie deze verraders zijn , Europa , slaap maar lekker verder .

 12. Mooi zo, wij moeten ook ervoor zorgen dat alles goed is geregeld en betaald word.. Heel veel van die mannelijke lui zijn gewoon goudzoekers, en wij als goede
  ( spaanse )burgers moeten er voor betalen. Alles word mega duur, terug sturen iedereen. En diegene die met de boot komen links omkeert en weer terug.
  GENOEG IS GENOEG

 13. Als je de beelden ziet: allemaal mannen en agressief. Goed dat ze terug gestuurd zijn. Waarschijnlijk gaan ze dan nu “de boot” nemen.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken