Bosbrand La Palma onder controle maar nog niet voorbij

Bosbrand La Palma onder controle maar nog niet voorbij
Beeld: Twitter

Bosbrand La Palma onder controle maar nog niet voorbij

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SANTA CRUZ – Sinds vrijdagmiddag 18 uur heeft het Canarische eiland la Palma te maken met een uitslaande en allesverwoestende natuur- en bosbrand in het noorden van het eiland. Tot op het moment van schrijven is al meer dan 1.200 hectare natuur en bos verwoest, moesten er honderden mensen geëvacueerd worden en zijn er diverse woningen door de vuurzee verwoest. 

Zondagmiddag heeft de brandweer eindelijk kunnen bekend maken dat de brand op het eiland La Palma onder controle is maar nog niet geblust is waardoor het sein brand meester nog niet gegeven kan worden. Daarnaast is het gevaar nog niet geweken want de wind en hoge temperaturen kunnen ervoor zorgen dat er nieuwe brandhaarden ontstaan. Daarom wordt het gebied nat gehouden om dat laatste te voorkomen.

De meer dan 300 geëvacueerde inwoners uit de gemeente Garafía mogen vanwege het aanhoudende brandgevaar nog niet terugkeren naar hun woningen. De kranten schrijven over 800 tot 1.200 hectare verwoeste natuur. 

De brandweer is al dagen met man en macht bezig om de brand onder controle te krijgen. Er zijn speciaal met de ferry brandweerlieden en materieel van Tenerife en Gran Canaria naar La Palma gekomen en er zijn 11 blusvliegtuigen en 6 blushelikopters die de tientallen brandweerlieden ondersteunen.

https://twitter.com/Ma70pro/status/1297806605703159809
Ga naar de inhoud