Europese Commissie stemt in met 21 miljard euro steun aan Spanje

Europese Commissie stemt in met 21 miljard euro steun aan Spanje
Beeld: 123rf

Europese Commissie stemt in met 21 miljard euro steun aan Spanje

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Europese Commissie heeft deze maandag voorgesteld om Spanje 21,3 miljard euro te geven als onderdeel van het Europese SURE-initiatief. Spanje zou daarmee het EU-land zijn dat op Italië met 27,4 miljard euro na het meeste geld kan ontvangen om de kosten van de leningen aan de autonome regio’s voor wat betreft de arbeidstijdverkortingen (ERTE) en de bekostiging van de ondersteuningsprogramma’s voor zelfstandigen en kleine bedrijven te kunnen betalen.

Het SURE of ‘Support to mitigate Unemployment Risks in an Emergency’ initiatief is een van de drie mechanismen die op Europees niveau zijn gelanceerd om samen met het Europees Stabiliteitsmechanisme en de garanties van de Europese Investeringsbank (EIB) een ​​gezondheids-, economisch en sociaal antwoord te bieden op de effecten van de COVID-19 pandemie.

Op 4 augustus stuurde Spanje een verzoek naar de Europese Commissie en werd er om 20 miljard euro gevraagd. Spanje is echter niet het enige land dat financiële hulp wil uit het SURE-initiatief want naast Italië hebben nog 13 andere landen een extra economische steun gevraagd van het totaalbedrag van 100 miljard euro dat ter beschikking is gesteld maar waarvan tot nu toe 81,4 miljard verdeeld is.

Als Spanje het geld zal ontvangen wordt dat niet in een keer overgemaakt maar in verschillende etappes waarvan de eerste deze herfst en de rest in 2021.

SURE is een instrument dat 100 miljard euro aan leningen zal verstrekken aan EU-landen die daaraan behoefte hebben om ervoor te zorgen dat werknemers een inkomen ontvangen en bedrijven hun personeel kunnen behouden. Het stelt mensen in staat hun huur, rekeningen en levensmiddelen te blijven betalen en draagt bij tot de economische stabiliteit waaraan nu grote behoefte is.

De leningen zijn gebaseerd op garanties van de lidstaten en zullen worden gebruikt waar ze het dringendst nodig zijn. Alle lidstaten zullen van dit instrument kunnen gebruik maken, maar het is vooral van belang voor degenen die het zwaarst getroffen zijn, zoals Spanje en Italië.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.