Search
menu
Search

Twee mannen overleden na schoonmaken septic tank op Mallorca

Twee mannen overleden na schoonmaken septic tank op Mallorca
Beeld: 123rf

Twee mannen overleden na schoonmaken septic tank op Mallorca

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PALMA – Tijdens schoonmaakwerkzaamheden van een septic tank in de gemeente Montuïri op het Balearen eiland Mallorca twee mannen om het leven gekomen. Dit gebeurde op zaterdag toen na het openen van de ‘fosa séptica’ beide mannen onwel raakten na het inademen van giftige gassen die vrij waren gekomen.

Het gaat om twee neven van 46 en 47 jaar oud. De eerste man overleed reeds op de dag van het voorval op zaterdag nadat hij uit de put gered was. De tweede man werd zaterdag opgenomen in het ziekenhuis maar overleed een dag later op zondag.

De twee mannen hadden zaterdagmorgen om 8 uur de septic tank geopend met het idee deze schoon te maken en reparatiewerkzaamheden uit te voeren. Een van de mannen ging de grote septic tank in om reparaties uit te voeren maar werd door de giftige gassen onwel.

De tweede man klom daarna ook de put in maar raakte daarbij gewond. Uiteindelijk moest de brandweer de mannen uit de put halen en moesten ze alle twee gereanimeerd worden. Een van de mannen kon gered worden en werd naar het ziekenhuis gebracht maar de andere man overleed ter plaatse. De geredde man overleed een dag later ook.

Ga naar de inhoud