Aldi heeft in 2021 alweer 22 supermarkten geopend in Spanje

Aldi heeft in 2021 alweer 22 supermarkten geopend in Spanje
Beeld: Aldi

Aldi heeft in 2021 alweer 22 supermarkten geopend in Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Het aantal Aldi supermarkten in Spanje blijft stijgen en tot nu toe dit jaar heeft de van oorsprong Duitse keten alweer 22 winkels geopend tussen januari en augustus 2021. Dat wil zeggen dat er 16 nieuwe winkels werden geopend en 6 bestaande supermarkten werden vernieuwd, zo meldt Aldi in een persbericht.

Gekeken naar de geografische zones in Spanje is het merendeel van de supermarkten geopend in Andalusië met 27 procent van het totaal gevolgd door de Valencia regio met 23 procent van de supermarkten. In Andalusië zijn inmiddels 82 Aldi vestigingen te vinden terwijl dat totaal in de Valencia regio is gestegen naar 60 vestigingen.

In de Madrid regio werd 18 procent van de vestigingen geopend met nu een totaal van 46 Aldi supermarkten. In Catalonië werden dit jaar slechts 3 nieuwe winkels geopend, een in Tarragona en twee in Barcelona. Ook in Baskenland zijn nieuwe winkels geopend.

Sinds dat de ALDI in 2002 de eerste eigen supermarkt opende in Spanje is deze Duitse keten gegroeid naar meer dan 340 supermarkten in Spanje met meer dan 5.500 werknemers. Ook de oppervlakte van de eigen distributiecentra is gestegen maar dat moet 50 procent meer worden. Op dit moment beschikt Aldi over 108.400 m2 logistieke ruimte maar daar moet dit jaar nog 61.000 m2 bijkomen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.