Drie op de vier luxe woningen staat te koop in Málaga, Balearen, Madrid en Barcelona

Drie op de vier luxe woningen staat te koop in Málaga, Balearen, Madrid en Barcelona
Beeld: Freepik

Drie op de vier luxe woningen staat te koop in Málaga, Balearen, Madrid en Barcelona

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Uit een eigen onderzoek van de website Idealista.es waarbij het grootste online woningportal heeft gekeken naar de advertenties van woningen duurder dan één miljoen euro, blijkt dat de meeste luxe woningen te vinden zijn in de provincies Málaga, Balearen, Madrid en Barcelona. In alle 52 provincies in Spanje zijn woningen te vinden van meer dan 1 miljoen euro maar 73 procent van het aanbod is te vinden in vier provincies.

Op Idealista.es werden op 1 augustus 2021 in totaal 36.368 woningen aangeboden die duurder zijn dan 1 miljoen euro. In de provincie Málaga is 23,1 procent van het totale aanbod te vinden met 8.408 woningen gevolgd door de Balearen eilanden (Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera) met 22,9 procent of 8.319 woningen, de Madrid regio met 15,1 procent of 5.500 woningen en de provincie Barcelona met 12 procent of 4.350 woningen. 

Alicante is de vijfde provincies wat betreft de woningen van 1 miljoen euro of meer met 9,7 procent of 3.512 woningen van het totale aanbod. De provincie Girona staat op een zesde plaats met 4,8 procent of 1.735 woningen gevolgd door de provincies Cádiz (1,9 procent of 684 woningen), Santa Cruz de Tenerife (1,8 procent of 654), Valencia (1,7 procent of 620), Las Palmas (0,8 procent of 303) en Vizcaya (0,8 procent of 283 woningen).

Als er gesproken wordt over woningen van 1 miljoen euro of meer wordt gesproken over luxe woningen (viviendas de lujo) maar als we spreken over woningen die 3 miljoen euro of meer kosten dan worden deze woningen omschrijven als ultraluxe (viviendas de ultralujo). 

In die laatste categorie worden op Idealista.es meer dan 6.000 woningen aangeboden met 2.216 huizen in de provincie Málaga, 1.937 op de Balearen eilanden, 693 in de Madrid regio, 382 in de provincie Barcelona, 360 in de provincies Alicante en 136 in de provincies Girona.

65 miljoen euro op Mallorca

Op Mallorca in de exclusieve villawijk Son Vida (ook wel Beverly Hills van Mallorca genoemd) staat een van de meest exclusieve en duurste woningen te koop voor 65 miljoen euro. De ‘Villa Solitaire’ is ontworpen door de bekende Italiaanse architect Matteo Thun en wordt door Engel & Völkers op Idealista.es te koop aangeboden. Deze ‘vivienda ultralujo’ staat op een terrein van 4.250 vierkante meter terwijl de woning zelf 2.300 vierkante meter heeft en zeven slaapkamers, zes badkamers, twee zwembaden en diverse andere kamers aanbiedt.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.