Algo de españa – deel 58: Pas op als je geen Spaans spreekt

Algo de españa – deel 58: Pas op als je geen Spaans spreekt
Beeld: Supergoedspaansleren

Algo de españa – deel 58: Pas op als je geen Spaans spreekt

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

INTRO: Elke woensdag kun je ‘iets’ verwachten van onze taalbegeleidster Cintha van Marrewijk. Zij heeft de afgelopen twaalf maanden 300 gratis lessen Spaans geschonken aan alle lezers van SpanjeVandaag maar nu is het tijd om iets over het leven in Spanje en aanverwante onderwerpen uit te leggen. Een Spaanse gewoonte, een gebruik. Iets actueels, een verhaal of een miércoles de las palabrotas. Elke week een Spaanse verrassing van Cintha – Dien vooral je vraag of verzoek in via info@supergoedspaansleren.nl

Twee van mijn cursisten zijn naar Ibiza geëmigreerd samen met hun zoon van 5 jaar. Zij hoogzwanger. Ze hebben er helemaal zin in en ze hebben een geweldig Bed & Breakfast geopend, heerlijk aan het strand.

Gooi je leven om

Super hoe zij hun leven hebben omgegooid. Ineens wandel je heerlijk elke ochtend met je hond langs de zee. Kan je zoon van 5 op het strand spelen en voetbalt hij met Spaanse kindertjes. Zij kreeg van haar vorige werkgever een mooi cadeau mee, Spaanse lessen bij mij. Helemaal leuk.

We zijn net begonnen met de lessen en ze gaan als een speer, maar ja nog niet alles weten ze in het Spaans natuurlijk. Ondertussen is het leven volop gestart op Ibiza, dus zij op zoek naar een verloskundige, geen idee waar te beginnen. Dus gingen zij naar het ziekenhuis op Ibiza.

Waaa die gaat bevallen

Maar ja, ze spreken nog niet zo goed Spaans. En die verpleegsters die zien die dikke buik en denken waaaaa die gaat bevallen. Ze kreeg gelijk een ziekenhuisbandje om haar pols, werd nog net niet op een bed gegooid, toen ze duidelijk konden maken dat ze nog helemaal niet ging bevallen.

Echt ik viel zowat van m’n stoel van het lachen, toen ik het hoorde. Ik zag het helemaal voor me. Als je mij al iets langer volgt dan weet je hoe het eraan toe gaat in zo’n Spaans ziekenhuis. Hilarisch. (lees maar eens mijn blog: www.supergoedspaansleren.nl).

Maar uiteindelijk begrepen de verpleegsters dat ze helemaal nog niet ging bevallen,  maar een verloskundige zocht. Alleen die vind je niet in het ziekenhuis, wisten zij veel. Natuurlijk werden ze supervriendelijk geholpen en zijn ze doorverwezen naar El Centro de Salud.

Ga je in Spanje wonen, neem onze cursus Wonen www.supergoedspaansleren.nl/wonen als jij jezelf tijd, geld en problemen wilt besparen. Stap voor stap nemen we je overal in mee. Natuurlijk kun je het ook allemaal zelf uitvinden, maar als je het jezelf makkelijk wilt maken, dan hebben we die mogelijkheid voor jou.

Spaans moet je echt spreken als je er woont

En als dan zoiets gebeurt in het ziekenhuis, haha dan zie je maar dat het echt wel erg handig is als je Spaans spreekt. En natuurlijk heb je bij mij de enige manier om het ook Snel & Makkelijk voor elkaar te krijgen in 60 uur. En als je denkt, dat kan helemaal niet, dan snap ik jou gedachte, want ik deed er vroeger ook 4 jaar over om Duits te leren of 8 jaar Frans zelfs. En dan nog niet makkelijk de taal kunnen praten. Vandaar dat ik het anders doe, en een unieke lesmethode heb ontwikkeld, waar je wel snel MAKKELIJK Spaans mee leert.

Wil je ook kennis maken met mijn superleuke lessen, neem eerst een kijkje bij www.supergoedspaansleren.nl/gratis

Makkelijk en snel Spaans leren met SuperGoedSpaansLeren.nl: Baal jij ook dat je niet alles makkelijk kunt regelen in het Spaans. 25 jaar geleden leerde Cintha Spaans in 4 maanden. Dat is voor jou ook mogelijk, een NIEUWE leuke lesmethode, waardoor jij in simpele stappen gegarandeerd Spaans praat in een korte tijd. MEER INFORMATIE.

Ga naar de inhoud