Nieuw boek: Reisboek Andalusië ‘Tussen agaves en citroenen’

Nieuw boek: Reisboek Andalusië ‘Tussen agaves en citroenen’
Beeld: Tussen agaves en citroenen

Nieuw boek: Reisboek Andalusië ‘Tussen agaves en citroenen’

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Als je het reisboek dat je wilt lezen over je favoriete streek niet kunt vinden, dan schrijf je dat reisboek toch gewoon zelf? Ingrid Vermulst schreef al eerder een roadtrip boek ‘Roze bikini’ over haar solo-motorreis over de pelgrimspaden door Nederland, België, Frankrijk en Spanje na haar herstel van borstkanker. In ‘Tussen agaves en citroenen’ neemt ze de lezer mee op een rondreis door het bekende maar meer nog onbekende Andalusië.

‘Tussen agaves en citroenen’ gaat over de oude boerderij (cortijo) op het platteland van Andalusië die Ingrid en haar man ruim 12 jaar geleden kochten om hun vakanties door te brengen. Het klushuis heeft in de beginperiode geen elektriciteit en water. Ze beleven er een aaneenschakeling van avonturen, verwonderen zich over de Spaanse mentaliteit en proberen zich het Spaanse leven eigen te maken.

Dan besluit Ingrid op een dag in haar eentje de rest van Andalusië te verkennen. Zou ze er permanent willen en kunnen wonen? Ze neemt je mee op reis langs vergeten anekdotes uit de geschiedenis van lang geleden en meer recentere verhalen. Langs imposante landschappen, desolate dorpjes en levendige steden, levens die geleefd zijn en de beslommeringen van een soloreiziger.

Maar het boek is vooral een aanmoediging om ook eens alleen op reis te gaan of misschien is dat leuke huisje in het buitenland ook wel voor jou weggelegd? Het boek is voor 21,99 euro vanaf 17 september 2022 te koop via DEZE website van de auteur Ingrid Vermulst. Als je het boek nu al online bestelt, kun je het rond 15 september op je deurmat vinden.

Ga naar de inhoud