We zijn er bijna: aflevering 2 de natuur en cultuur in Extremadura, jeu de boules en paella

We zijn er bijna: aflevering 2 de natuur en cultuur in Extremadura, jeu de boules en paella
Beeld: Canva

We zijn er bijna: aflevering 2 de natuur en cultuur in Extremadura, jeu de boules en paella

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

De kampeerders van het Omroep Max tv-programma ‘we zijn er bijna’ hebben op dinsdag in aflevering 2 weer van alles meegemaakt en veel moois van Spanje gezien. Naast de eerste Jeu de Boules wedstrijd en technische problemen bij kampeerders, hebben ze de route gereden van Salamanca dat ze in aflevering 1 al bezochten naar Malpartida de Palencia in het Nationaal Park Monfragüe in Extremadura om daar te overnachten, gieren te kijken en van de natuur te genieten. Hieronder iets meer informatie over de bezienswaardigheden in aflevering 2 van ‘we zijn er bijna’.

In aflevering 1 startten de kampeerders in Cantabrië waar ze onder andere het Picos de Europa gebergte bezochten zoals we HIER beschreven. De groep ging daarna nog naar Valladolid en het prachtige Salamanca. 

In aflevering 2 op de camping in het beschermde natuurgebied in Extremadura, hebben ze een echte Spaanse paella gegeten om de dag daarna tijdens een excursie naar het dorp en klooster van Guadalupe te gaan. Daarna is de reis verder gegaan naar Cazalla de Sierra in Andalusië.

Nationaal Park Monfragüe

Het Nationaal Park Monfragüe is de ideale plaats voor vogelspotters en ligt in de regio Extremadura. Driehonderd paartjes van de zwarte gieren leven in het park samen met 12 paartjes keizerarenden, 30 zwarte ooievaars, 35 Egyptische gieren en 1.000 vale gieren. In het park, bij Cáceres, leven ook nog 200 soorten gewervelde dieren die vooral te vinden zijn op de oevers van de Taag en de Tietar. Het Park werd als beschermd verklaard in 2007.

Recent kwam dit beschermde natuurgebied nog internationaal in het nieuws omdat een grote natuur- en bosbrand dreigde de natuur in het park te vernietigen maar gelukkig bleef de schade in het natuurpark beperkt.

Guadalupe

Het dorp Guadalupe is te vinden in de autonome regio Extremadura die bij veel Nederlanders en Belgen onbekend terrein is. En dat is jammer want Guadalupe is net zoals Cáceres en Trujillo en veel andere plaatsen absoluut de moeite waard om te bezoeken. Guadalupe is een van de belangrijkste bedevaartsoorden van Spanje met het klooster ‘Real Monasterio de Nuestra Señora de Guadalupe’, gebouwd door Alfonso XI in 1340 en onderdeel van de UNESCO werelderfgoedlijst. Drink een kopje koffie of sangría op een van de gezellige terrasjes op het Santa María de Guadalupe plein en ontdek het dorp, net zoals de kampeerders van het tv-programma.

Cazalla de la Sierra

Cazalla de la Sierra is een kleine gemeente in de provincie Sevilla in de autonome regio Andalusië. Het dorp heeft bijna 5.000 inwoners en is gelegen in de Sierra Norte en maakt deel uit van het natuurpark Sierra Norte de Sevilla, grenzend aan de autonome regio Extremadura. Deze plaats wordt gebruikt als startpunt voor de avonturen in aflevering 3 waarin de kampeerders naar El Rocio gaan waar ze de processie met Pinksteren bezoeken.

fuentede
De kampeerders van ‘We zijn er bijna’ waren op bezoek in de Picos de Europa maar ESPANJE! ging hen voor
De deelnemers van het tv-programma ‘We zijn er bijna’ waren op bezoek in de Picos de Europa in Cantabrië waar ze met de kabelbaan naar ‘Fuente Dé’ gingen maar ESPANJE! heeft deze kampeervakantie al beschreven.
icoon2022www.spanjevandaag.com
Ga naar de inhoud