NIEUW BOEK: ‘Fietsen als een trein’ over fietstochten over oude spoorlijnen

NIEUW BOEK: ‘Fietsen als een trein’ over fietstochten over oude spoorlijnen
Beeld: redactie

NIEUW BOEK: ‘Fietsen als een trein’ over fietstochten over oude spoorlijnen

Dit artikel is 11 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Spanje ontdekken op de fiets over oude spoorlijnen: wat krijg je dan? Eindeloos trappen door de uitgestrekte natuur, je vergapen aan oude stationsgebouwen, ‘s middags uitgebreid lunchen in kleine dorpjes waar nooit een toerist lijkt te komen. Of eindig je scheldend omdat je voor de zoveelste keer verdwaald bent en krijg je nachtmerries over talloze gitzwarte tunnels? In het boek “Fietsen als een trein” dat HIER te koop is, wordt de lezer op vermakelijke wijze meegenomen op een reis over ‘vias verdes’ dwars door het verrassende binnenland van Zuid-Spanje. 

Spanje heeft de afgelopen jaren meer dan 3.000 kilometer aan oude spoorlijnen gerecycled tot fietspad. Wanneer Elwin en zijn vriendin Caro per toeval een ‘via verde’ ontdekken, zijn ze verkocht. Ze besloten om alle oude spoorbanen te gaan fietsen. Elk spoor traject vertelt zijn eigen verhaal dat start met ambitie en eindigt in ondergang. Hun fietsavontuur lijkt hetzelfde lot beschoren. Na wekenlang reizen en dwalen slaat het noodlot toe. Lukt het hen om hun doel te behalen? 

Het boek “Fietsen als een trein” neemt je mee naar 20 ‘vias verdes’ in de regio’s Andalusië, Castilla-La Mancha, Extremadura, Murcia en Valencia. Het is geschreven om heerlijk bij weg te dromen en bevat tegelijkertijd veel nuttige informatie voor wie zelf de fiets of e-bike wil pakken. Om andere ‘via verde’-fietsers op weg te helpen, staan op de website www.fietsperspectief.nl foto’s, startpunten en parkeerplekken. 

De auteur Elwin Croeze is een aantal jaar in Europa op reis geweest om de mooiste fietspaden te verkennen en landen te ontdekken vanuit een fietsperspectief. Inmiddels staat zijn kilometerteller op 25.000. “Fietsen als een trein” is HIER als e-book te koop voor slechts 12,99 euro.

Ga naar de inhoud