Pindakaas gekte bij Mercadona dankzij Nederlandse producent

Oeps ... foto ontbreekt!

Pindakaas gekte bij Mercadona dankzij Nederlandse producent

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – De afgelopen dagen is er een hype ontstaan dankzij een nieuw en volgens velen revolutionair product dat bij verschillende Mercadona supermarkten te vinden is. Zoals bekend is de Mercadona de populairste supermarkt in Spanje en komt het regelmatig voor dat de keten uit Valencia met een product op de proppen komt waar veel om te doen is. Dit keer is er een hype om een pindakaas ofwel crema de cacahuete van het eigen huismerk Hacendado maar afkomstig uit Nederland.

Sinds dat de in Spanje op de sociale media populaire nutritionist Carlos Ríos van Realfooding een link geplaatst had naar de crema de cacahuete van Hacendado die in Mercadona te koop is, is er een hype ontstaan en is men driftig op zoek naar de pindakaas of pindanoten-crème. 

Mercadona bleek ook gek te worden van de aanvragen waarna de supermarktketen moest verklaren dat de inmiddels populaire pindakaas niet overal in Spanje te vinden is in de winkels. Op Twitter heeft Mercadona uitgelegd dat de 100% pindanoten-crème alleen te vinden is in enkele winkels in de Valencia regio, op de Balearen en in de provincies Cuenca en Teruel. Dat wordt in de toekomst uitgebreid.

Bijzonder

Maar wat maakt deze pindakaas of crema de cacahuete dan zo speciaal? Het gaat om een pindanoten-crème die voor 100% uit noten bestaat en niets anders. Er zit dus geen suiker en geraffineerde plantaardige oliën zoals palmolie, soja of zonnebloemolie in maar alleen 100% pinda’s. Dat schijnt niet zo vaak voor te komen. De crema de cacahuete is te koop voor 3 euro in een pot van 475gr.

Nederland

In de krant ABC wordt geschreven dat de crema de cacahuete in Nederland gemaakt wordt door het bedrijf Bredabest. Zij zijn door Mercadona ingeschakeld om een pindakaas te maken die 100% pinda’s zou bevatten en onder het huismerk Hacendado verkocht wordt in Spanje.

Ga naar de inhoud