skip to Main Content
Pindakaas gekte bij Mercadona dankzij Nederlandse producent
Twitter

Pindakaas gekte bij Mercadona dankzij Nederlandse producent

VALENCIA – De afgelopen dagen is er een hype ontstaan dankzij een nieuw en volgens velen revolutionair product dat bij verschillende Mercadona supermarkten te vinden is. Zoals bekend is de Mercadona de populairste supermarkt in Spanje en komt het regelmatig voor dat de keten uit Valencia met een product op de proppen komt waar veel om te doen is. Dit keer is er een hype om een pindakaas ofwel crema de cacahuete van het eigen huismerk Hacendado maar afkomstig uit Nederland.

Sinds dat de in Spanje op de sociale media populaire nutritionist Carlos Ríos van Realfooding een link geplaatst had naar de crema de cacahuete van Hacendado die in Mercadona te koop is, is er een hype ontstaan en is men driftig op zoek naar de pindakaas of pindanoten-crème. 

Mercadona bleek ook gek te worden van de aanvragen waarna de supermarktketen moest verklaren dat de inmiddels populaire pindakaas niet overal in Spanje te vinden is in de winkels. Op Twitter heeft Mercadona uitgelegd dat de 100% pindanoten-crème alleen te vinden is in enkele winkels in de Valencia regio, op de Balearen en in de provincies Cuenca en Teruel. Dat wordt in de toekomst uitgebreid.

Bijzonder

Maar wat maakt deze pindakaas of crema de cacahuete dan zo speciaal? Het gaat om een pindanoten-crème die voor 100% uit noten bestaat en niets anders. Er zit dus geen suiker en geraffineerde plantaardige oliën zoals palmolie, soja of zonnebloemolie in maar alleen 100% pinda’s. Dat schijnt niet zo vaak voor te komen. De crema de cacahuete is te koop voor 3 euro in een pot van 475gr.

Nederland

In de krant ABC wordt geschreven dat de crema de cacahuete in Nederland gemaakt wordt door het bedrijf Bredabest. Zij zijn door Mercadona ingeschakeld om een pindakaas te maken die 100% pinda’s zou bevatten en onder het huismerk Hacendado verkocht wordt in Spanje.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 24 reacties
 1. gewoon een reclamestunt van de Mercadonna… de Consum heeft ook die pindakaas al jaren. Verder heeft Lidl, Aldi ook pindakaas! Als je dat nog meeneemt op vakantie ben je waarschijnlijk nog van een héél oude garde.

  1. Het gaat er niet om of er pindakaas te vinden is, dat is op meerdere plaatsen te koop. Het gaat erom dat het 100% pinda’s is en uit Nederland komt. Er zijn maar weinig pindakazen te vinden die voor 100% uit pinda’s bestaan zonder extra toevoegingen … en dat bij de Mercadona

   1. Redactie: eerst goed lezen…er staat helemaal niet dat het van pinda’s uit Nederland zijn, er staat meneer de uil… van het eigen huismerk Hacendado maar afkomstig uit Nederland. Let wel afkomstig , lijkt mij ook sterk dat pinda’s niet Nederland groeien, ja misschien ergens in een wietkelder.
    Verder als je goed leest op mijn reactie staat….de Consum heeft ook die pindakaas al jaren. (let op het woordje “die” dat verwijst naar de pindakaas waar men het over heeft dus in het artikel, met zuiver pinda’s erin! Daarna verwijs ik naar de ‘reguliere’ pindakaas in mijn zin (let op woordje ook) …. Verder heeft Lidl, Aldi ook pindakaas!
    Oké begrijpend lezen is een kunst!

    1. Brian ik lees helaas pas nu je inzending.
     Wat ben jij een ontzettend zure betweterige zeikerd zeg.
     Lui zoals jij kunnen veel beter wegblijven van deze site.

     1. ….en wie mag Jos Pindakaas dan wel wezen? Vast en zeker iemand die 40 jaar gelezen met een of andere aftandse, zelfgeknutselde camper of caravan tot aan het nok gevuld met potjes pindakaas en appelmoes naar Spanje is vertrokken en daar is gestrand omdat hij vergeten was zijn lidmaatschap aan de ANWB te betalen en niet meer terug kon naar het land waar hij eigenlijk thuis behoorde, namelijk in Nederland. En nog steeds niet het trauma heeft verwerkt dat hij in die jaren al zijn potjes pindakaas heeft moeten opeten, en nu na 40 jaar er pas achterkomt dat pindakaas al jaren in Spanje gewoon bij de supermarkt te verkrijgen is! En tja zeg nou zelf… ik niet verwachten na 40 jaar alleen maar pindakaas vreten dat er nog iets zinnigs of fatsoenlijks uit je mond kan komen!
      Daarom Jos uit respect voor ouderen, vergeef ik je de onzinnige en onfatsoenlijke reactie ,de door jou door verbetenheid geformuleerde tekst naar mij toe.

 2. Zelf maken gaat heel goed en is superlekker en gezond.
  Dit kun je ook met amandelen doen, ook
  erg lekker, in nl koop ik dat ook vaak bij de Marokkaan.
  Toen ik nog in Spanje woonde, kocht ik ook wel peanut butter, gewoon bij de supermarkt, 30 jaar terug, toen zag je in het binnenland van Spanje nog geen Afrikanen of Chinezen.
  Nederlandse rookworst ook, van Revilla,
  salchicha ahumado heette dat, wat een verrassing toen er een echte Nederlandse rookworst in zat, gemaakt in Gouda!

 3. Ik ga op vakantie en neem mee : pindakaas, satésaus, hollandse kaas, aardappels, boontjes, appelmoes
  Niet meer nodig, alles te koop in Spanje

 4. vandaag 25 sept by Mercadona geweest voor de pindakaas. Compleet uitverkocht en komt niet meer. De leverancier naar Mercadona levert niet of kan niet meer leveren volgens een medewerker. Dus een eenmalige Mercadona stunt.

 5. Maak al tijden zelf pindakaas met een mix van pinda’s, walnoten,amandelen.
  Ik koop de ingrediënten bij de Action.
  Stop 400 gr. ongezouten pinda’s plus 50 gr.walnoten en 50 gr.amandelen in de keukenmachine.
  Doe daar 3 eetlepels archide olie bij,(pinda olie) en een theelepeltje zout.
  Mix het geheel voor zo 3 tot 5 min. tot je een mooie gladde emulsie hebt en je kunt het overscheppen in een lege pot.
  Smaakt heerlijk en is kerngezond zonder allerlei toevoegingen.

 6. Om satésaus te maken gebruik ik pindakaas Bongo. Zag net dat het uit Nederland komt. Prima smaak. Te koop bij Hiperdino in Fuerteventura.

 7. Waarom moeilijk doen ?
  Gewoon pindakaas zelf maken: zak doppinda’s (eerst pellen natuurlijk) plus een zak zoute pinda’s 5 minuten in de blender en je hebt voor de helft van de prijs de lekkerste pindakaas ooit !

  1. Zoutloze pinda’s en olie (neutrale smaak) malen met een cutter of keukenmachine of pindakaas

   Lekker sateh maken.

   Kokosmelk of melk
   Citroen (evt. Citroengras)
   Koriander
   Pittige pepper
   Knoflook

   Dit allemaal in pan doen. Niet te dik of te dun laten worden.

   Lekker op kip

   Maak komkommer salade met komkommer met olie suiker en azijn

 8. De info die op internet is te vinden geeft redenen genoeg om dagelijks een pinda te eten.

  Pinda’s, goed voor je hart!
  Pinda’s bevatten zeer veel onverzadigd vetzuur dat goed is voor je hart. De gezonde onverzadigde vetten helpen mee om hart- en vaatziekten te voorkomen. Je hart houdt van pinda’s. Pindakaas, pindasaus en de pinda zelf kan ervoor zorgen dat je hart in betere conditie is dan als je de pinda’s zou laten staan. Gebruik overigens wel biologische pindakaas waar alleen pinda’s en zout in zitten. In fabriekspindakaas zitten meelsoorten en suiker die op den duur juist ziektes veroorzaken. Biologische voeding is gezonder dan voeding van op winstbejag uit zijnde industrieën.

  De anti-kankerwerking van pinda’s
  Daarnaast bevat een pinda veel resveratrol, wat een stof is met een anti-kankerwerking. Pinda’s passen daarom goed in een dieet tegen kanker. Er zijn veel onderzoeken gedaan die uitwijzen dat kanker wordt tegen gegaan door het innemen van reservatrol. Er is zelfs een voedingssupplement op de markt met deze stof.

   1. Helaas niet bij iedere Aldi, hier in geen enkele Aldi in de buurt Calve Pindakaas te vinden. En Calve is al jaren niet zo goed meer als het was dus ik juich nu de Mercadona echte pindakaas krijgt.

    1. In de Aldi van Alhaurin de la Torre is de calve pindakaas te vinden. Ik vind hem nog steeds goed. Maar smaken verschillen naruurlijk. Ga die van mercadona ook proberen als ik hem tegenkom.

 9. De pinda is trouwens geen noot. En inderdaad in dit land is pindakaas zonder toevoegingen moeilijk vinden.
  Maar gelukkig kan je in 5 minuten zelf een pot pindakaas maken welke zelfs lekkerder is.

  Wikipedia:
  De pinda (Arachis hypogaea), ook wel aardnoot, grondnoot, olienoot of apennoot genoemd, is, ondanks al deze namen, botanisch gezien geen noot, maar een peulvrucht met daarin twee of drie zaden. De pindaplant behoort zoals alle peulvruchtdragenden tot de vlinderbloemenfamilie (Leguminosae oftewel Fabaceae)

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken