Bij toeval tientallen tot honderden dinosaurus eieren gevonden in Huesca

Grupo Aragosaurus
Beeld: Grupo Aragosaurus

Bij toeval tientallen tot honderden dinosaurus eieren gevonden in Huesca

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

HUESCA – Noem het toeval of geluk dat een geoloog die aan het wandelen was in de natuur bij het imposante kasteel van Loarre in de provincie Huesca op vormen stuitte waarvan hij vermoedde dat het om een belangrijke vondst kon gaan. Uiteindelijk bleek het om tientallen eieren te gaan van dinosaurussen waarbij dat aantal tot honderden kan stijgen.

Loarre zal vanaf nu niet meer alleen bekend zijn vanwege het prachtig gelegen en imposante kasteel waar Hollywood producties zijn opgenomen maar ook vanwege de dinosaurussen. De vondst van tientallen eieren kan zorgen voor een van de belangrijkste vindplaatsen van de provincie Huesca en Spanje waarbij nu al voorzichtig gesproken wordt van de grootste vindplaats ter wereld.

De dinosaurus eieren van 20 cm groot contrasteren met de titanosaurus sauropoden waaraan ze worden toegeschreven want dat waren viervoeters met lange staarten en halzen tot 20 meter lang. 

De vondst werd eind 2019 gedaan en tot nu toe zijn er zo’n 20 eieren gevonden in nesten die waarschijnlijk 2 meter breed waren. Men gaat er echter van uit dat er honderden eieren liggen in dit gebied.

Omdat de vindplaats van deze dino-eieren een toeristische trekpleister kan worden is ook de gemeente Loarre bij het project betrokken met als doel deze ruimte ooit te kunnen exploiteren als een soort van openluchtmuseum. 

Specialisten van het Museo de Ciencias Naturales de la Universidad de Zaragoza zijn bezig de eieren te onderzoeken terwijl ook de regering van Portugal meebetaalt aan de kosten van het onderzoek omdat de onderzoeker werkzaam is in Spanje’s buurland.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.