Vrouw in Valencia door schorpioen uit Aliexpress pakje gestoken

VOORBEELDFOTO / Wikimedia
Beeld: VOORBEELDFOTO / Wikimedia

Vrouw in Valencia door schorpioen uit Aliexpress pakje gestoken

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – Een 25-jarige vrouw in Valencia is naar het ziekenhuis moeten gaan omdat ze gestoken was door een schorpioen. Nu komen in Spanje ook schorpioenen voor maar in dit geval gaat het om een Aziatische ‘escoprión’ nadat deze uit een pakje van Aliexpress kroop.

De wereld is meer dan ooit verbonden met elkaar en de pakketjes reizen de wereld en dus ook de continenten over. In dit geval werd een vrouw in Valencia gestoken door een schorpioen die in een pakje zat met daarin een tas die bij Aliexpress was besteld.

De 25-jarige Judith deed vol verwachting het pakje open en toen ze haar linkerhand in de enveloppe stak om het papier uit de tas te halen voelde ze een pijnlijke steek in haar hand. Meteen gooide ze de tas op haar bed en begon de schorpioen rond te lopen. 

Uiteindelijk kon men de schorpioen met een glas vangen om daarna in een glazen pot te doen en om enkele foto’s van het dier te maken. Daarna ging ze meteen naar het ziekenhuis omdat ze steeds meer pijn had en er een zwelling ontstond.

De artsen namen na het zien van de foto’s en na het verhaal van Judith contact op met specialisten van Bioparc in Valencia die bevestigden dat het om een Chinese of gouden schorpioen uit de Mantsjoerije streek ging. Daarmee konden de artsen besluiten wat de beste behandeling was en kon Judith op tijd geholpen worden. 

De prik van deze schorpioen kan dodelijk zijn maar in het geval van Judith ging het om een kleine schorpioen met minder gif. Na behandeling ging Judith echter wel naar de politie om aangifte te doen. Ook nam ze contact op met de verkoper die dagen daarna antwoord gaf en excuses aanbood maar ook niet kon uitleggen hoe de schorpioen in de tas terecht was gekomen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.