Historisch record verkoop van woningen in juli 2021 in Spanje

Historisch record verkoop van woningen in juli 2021 in Spanje
Beeld: Freepik

Historisch record verkoop van woningen in juli 2021 in Spanje

Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De verkoop van woningen heeft in juli dit jaar 50.258 transacties bereikt, volgens het Spaanse Bureau voor de Statistiek (INE), het hoogste cijfer sinds april 2008, toen dit 50.400 bereikte. Freyke Van Looveren van de website Nieuwbouw in Spanje bevestigt de grote interesse en drukte van de afgelopen maanden.

De verkoop van woningen tijdens de maand juli heeft het hoogste cijfer in 13 jaar (2008) bereikt met in totaal 50.258 transacties. Daarnaast is het volgens het INE-rapport ook met 53,5 procent gestegen ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar en een stijging van 4,3 procent ten opzichte van juni 2021. 

Het is de vijfde achtereenvolgende maand dat de verkooptransacties van woningen in Spanje een zeer hoge stijging zien. Men zou kunnen zeggen dat deze cijfers zo hoog zijn omwille van het feit dat er tijdens de COVID en gepaarde maatregelen heel wat transacties niet konden doorgaan en vanaf juli werden uitgevoerd. 

Maar als men naar dezelfde maand kijkt in 2019 (voor COVID) is de evolutie positief en is er een stijging van 4 procent. Dit is een bevestiging dat de cijfers zelfs hoger zijn dan voor de pandemie en dat de sterke en stijgende evolutie van 2018 wordt verder gezet. 

De verkoop van woningen overschrijdt 50.000 transacties in juli, het beste cijfer sinds april 2008. Al meer dan tien jaar werd de drempel van 50.000 aankopen niet overschreden. Daarom is het niet alleen het beste cijfer tot nu toe dit jaar, maar het hoogste cijfer in de afgelopen 13 jaar. Het is van de hoogconjunctuur in 2008 (april 2008) geleden dat dit cijfer werd overschreden.

Freyke Van Looveren van Nieuwbouw in Spanje (www.nieuwbouwinspanje.com ) bevestigt de grote interesse en drukte van de afgelopen maanden: “Hoewel we hoofdzakelijk gespecialiseerd zijn in de begeleiding van Vlamingen zien we echt een trend in de stijging van aanvragen van andere nationaliteiten en Spanjaarden. Ons gevoel weerspiegelt volledig deze officiële cijfers van het INE.”

Wat ook opvalt is de aankoop van het grote aantal nieuwbouwwoningen (9.510) wat een stijging is met 40,2 procent. De nieuwbouw verkoop vertegenwoordigt zo in totaal bijna 20 procent van de totale transacties.

Volgens Carl Vorsselmans van Nieuwbouw in Spanje zien zij deze evolutie bevestigt: “Het klopt dat er veel nieuwbouw verkocht wordt, we zien deze evolutie terugkeren in al onze regio’s waar we actief zijn. Afhankelijk van de regio schommelt ook het nieuwbouwaanbod, maar het is duidelijk dat elke koper zich eerst focust op een nieuwbouwwoning alvorens zich op de tweedehandsmarkt te storten.”

www.ine.es
www.nieuwbouwinspanje.com
info@nieuwbouwinspanje.com
Bron: persbericht www.nieuwbouwinspanje.com

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.