Spanje in rijtje van landen met beste wegen van Europa

Spanje in rijtje van landen met beste wegen van Europa
Beeld: Freepik

Spanje in rijtje van landen met beste wegen van Europa

Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Volgens de onderstaande afbeelding van Europa wat betreft de wegen in Europa met de gegevens afkomstig van het Global Competitiveness Report 2019 van het World Economic Forum, staat Spanje in het rijtje van landen met het beste wegennetwerk. Nederland staat met een 6,4 helemaal bovenaan het lijstje gevolgd door Zwitserland met een score van 6,3. Wereldwijd staat Singapore op de eerste plaats.

Met een score van 6,4 staat Nederland op het lijstje van Europese landen met de beste wegen. Nederland wordt gevolgd door Zwitserland met een score 6,3 en dan Oostenrijk met een score van 6, net zo hoog als Portugal. Spanje volgt met een score van 5,7 wat betreft de beste wegen van Europa wat een betere score is dan Frankrijk met een 5,4, Duitsland met een 5,3 en België en Italië die beiden een 4,4 krijgen.

De kwaliteit van de wegeninfrastructuur in Europa varieert sterk en roept vaak veel discussie op. De onderstaande kaart van Landgeist.com geeft een breed beeld van de kwaliteit van de wegen in Europa. Daarop is duidelijk een oost-west scheiding te zien. Veel voormalige Sovjetstaten en landen in Oost-Europa scoren onder de 4. In de westelijke helft van Europa scoren de meeste landen boven de 4 of zelfs boven de 5.

De landen met de beste wegen hebben we al gemeld maar er zijn 2 landen waarvan de wegen veel slechter zijn dan enig ander land in Europa: Bosnië & Herzegovina en Moldavië, met een score van 2,8 en 2,6.

Beeld: Landgeist.com
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.