Veel schade en overstromingen door noodweer in Extremadura, Andalusië en Balearen

Veel schade en overstromingen door noodweer in Extremadura, Andalusië en Balearen
Beeld: Twitter

Veel schade en overstromingen door noodweer in Extremadura, Andalusië en Balearen

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Opnieuw heeft het noodweer voor veel schade en overstromingen gezocht in diverse regio’s in Spanje. Dat was het geval in de regio’s Extremadura, Andalusië en de Balearen eilanden en dan met name Mallorca. Een nieuwe zogeheten DANA trok over deze delen van Spanje waardoor winkels, woningen en straten overstroomden, met name in de provincies Huelva en Badajoz.

Terwijl de Spaanse weerdienst het oranje weeralarm handhaaft voor het zuiden van Spanje en de regio’s Extremadura en Andalusië, geldt dat ook voor de Balearen. Het regende ook heftig in diverse delen van Catalonië maar daar bleven grote overstromingen uit.

Naast overstromingen en schade was er ook gedurende lange tijd een onderbreking in de elektriciteit en waren wegen onbegaanbaar geworden door de regenval. In de provincie Huelva heeft de 112 nooddienst meer dan 600 telefoontjes ontvangen zoals in de gemeenten Lepe, Isla Cristina en Ayamonte.

Op de Balearen waren ook overstromingen en meldingen van schade door het noodweer dat over de archipel trok. Mallorca werd het zwaarst getroffen maar ook op de eilanden Menorca, Ibiza en Formentera werden meldingen gedaan van schade en overstromingen door de enorme regenval. Op Mallorca moest de brandweer diverse automobilisten uit een benarde situatie redden nadat ze vast zaten in hun voertuigen terwijl diverse wegen onbegaanbaar waren.

In Extremadura is met name de gemeente Almendralejo zwaar getroffen door het noodweer. Daar stonden ook straten blank, was er veel schade en moest de brandweer tientallen keren aantreden. Datzelfde gold ook voor diverse andere gemeenten in de provincie Badajoz.

Ga naar de inhoud