Veel schade en overstromingen door noodweer in Extremadura, Andalusië en Balearen

Veel schade en overstromingen door noodweer in Extremadura, Andalusië en Balearen
Beeld: Twitter

Veel schade en overstromingen door noodweer in Extremadura, Andalusië en Balearen

Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Opnieuw heeft het noodweer voor veel schade en overstromingen gezocht in diverse regio’s in Spanje. Dat was het geval in de regio’s Extremadura, Andalusië en de Balearen eilanden en dan met name Mallorca. Een nieuwe zogeheten DANA trok over deze delen van Spanje waardoor winkels, woningen en straten overstroomden, met name in de provincies Huelva en Badajoz.

Terwijl de Spaanse weerdienst het oranje weeralarm handhaaft voor het zuiden van Spanje en de regio’s Extremadura en Andalusië, geldt dat ook voor de Balearen. Het regende ook heftig in diverse delen van Catalonië maar daar bleven grote overstromingen uit.

Naast overstromingen en schade was er ook gedurende lange tijd een onderbreking in de elektriciteit en waren wegen onbegaanbaar geworden door de regenval. In de provincie Huelva heeft de 112 nooddienst meer dan 600 telefoontjes ontvangen zoals in de gemeenten Lepe, Isla Cristina en Ayamonte.

Op de Balearen waren ook overstromingen en meldingen van schade door het noodweer dat over de archipel trok. Mallorca werd het zwaarst getroffen maar ook op de eilanden Menorca, Ibiza en Formentera werden meldingen gedaan van schade en overstromingen door de enorme regenval. Op Mallorca moest de brandweer diverse automobilisten uit een benarde situatie redden nadat ze vast zaten in hun voertuigen terwijl diverse wegen onbegaanbaar waren.

In Extremadura is met name de gemeente Almendralejo zwaar getroffen door het noodweer. Daar stonden ook straten blank, was er veel schade en moest de brandweer tientallen keren aantreden. Datzelfde gold ook voor diverse andere gemeenten in de provincie Badajoz.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.