Politie houdt uitbaters van de spookparking bij de luchthaven van Santiago de Compostela aan

Politie houdt uitbaters van de spookparking bij de luchthaven van Santiago de Compostela aan
Beeld: Voorbeeldfoto / Canva

Politie houdt uitbaters van de spookparking bij de luchthaven van Santiago de Compostela aan

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SANTIAGO DE COMPOSTELA – De politie was er al een tijdje mee zoet. Een illegale parking bij de luchthaven van Santiago de Compostela beroerde de gemoederen. Niet alleen ging het vaak mis voor wie zijn auto er achter liet, maar ook buren en legale parkings leden onder de spookparking. Het koppel dat voor de zwendel verantwoordelijk is, werd zopas aangehouden door de politie.

Het was vorig jaar tijdens Pasen dat de spookparking van de luchthaven van Lavacolla voor het eerst serieuze problemen veroorzaakte. Klanten die er hun auto achter lieten moesten uren wachten om die terug te krijgen. De verantwoordelijke van de niet zo legale handel wilden die namelijk niet terug geven, of weigerden te vertellen waar de wagens geparkeerd stonden.

De werkwijze van het duo was eenvoudig. Via internet boden ze voor slechts 5 Euro per dag goedkope parkeerplaatsen aan. Heel wat mensen lieten hun wagen bij hen achter, er van uit gaande dat die in goede handen was. Bij aankomst kregen ze de wagen gewoonlijk meteen terug, waardoor er lang geen enkele verdenking van fraude was. Doordat er dan ook uiteindelijk weinig aanklachten tegen het koppel zijn, wordt het mogelijk moeilijk hen correct te veroordelen.

Na onderzoek bleek dat de auto’s werden achtergelaten op boerderijen in de omtrek, parkings van restaurants en tankstations, in de natuur of zelfs vlak naast de autosnelwegen in de omtrek. En dat allemaal zonder de minste bewaking of veiligheidsmaatregelen. Het koppel dat verantwoordelijk was voor die hele zwendel had dan ook al meerdere conflicten veroorzaakt. Niet alleen met de buurtbewoners, maar ook met de volstrekt legale parkings van de luchthaven: Parking Santiago en Parking Fly.

Het nieuws over de spookparking ging toen al als een lopend vuurtje door Spanje, en bezorgde de luchthaven van Compostela zelfs even een slechte reputatie. Meer dan een klant van het koppel eindigde zelfs met een boete tot 200 Euro voor foutparkeren. De gemeente verbood zelfs auto’s op een aantal openbare plaatsen die door het koppel gebruikt werden.

Ga naar de inhoud