Veel wateroverlast door hevige regenval in Tarragona en aan de Costa Dorada

Veel wateroverlast door hevige regenval in Tarragona en aan de Costa Dorada
Beeld: @hcapdevilagago / twitter

Veel wateroverlast door hevige regenval in Tarragona en aan de Costa Dorada

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TARRAGONA – De herfst is in de provincie Tarragona meteen goed begonnen met onweersbuien en een hevige regenval. Het gevolg was kolkende watermassa’s in de straten van meerder plaatsen, met name de steden Reus en Tarragona. In de provinciale hoofdstad stonden ook de gangpaden van een ziekenhuis vol met water en konden treinen niet rijden omdat het spoor blank stond.

Het was even hevig slecht weer aan de Costa Dorada in de provincie Tarragona. Vrijdag 23 september begon de herfst meteen met onweersbuien en een wolkbreuk waardoor in korte tijd het water met bakken uit de hemel kwam zetten. De regen is welkom vanwege de droogte en om de stuwmeren te vullen maar zoals altijd zorgde de enorme hoeveelheid neerslag ook voor problemen.

In het lager gelegen deel van de stad Tarragona, in de wijken Santa Tecla en Serallo, stonden straten blank en waren deze omgetoverd tot kolkende watermassa’s met alle gevolgen van dien. Het water zocht van de hoger gelegen delen een weg naar de zee en nam alles wat het op haar pad tegenkwam mee, zoals containers en auto’s in de Cala Romana. In Tarragona is op een plaats een deel van een muur ingestort waardoor de weg beschadigd raakte.

Het stijgende water heeft ook een ziekenhuis blank gezet, het Sant Pau i Santa Tecla-ziekenhuis in Tarragona, zoals op onderstaande Twitter-video te zien is. Het water in de gangen op de benedenverdieping voorkwam niet dat het ziekenhuis normaal kon functioneren en de patiënten hebben er niets van gemerkt.

De jaarlijkse Santa Tecla feesten zijn tijdelijk geannuleerd in Tarragona. Deze vinden traditiegetrouw in het weekend van 24 september plaats in Tarragona maar voorlopig gaan de activiteiten vanwege de regen niet door.

De N-340 weg ter hoogte van de gemeente Vila-seca, net ten zuiden van Tarragona, stond blank en moest gesloten worden. In dezelfde gemeente konden treinen niet rijden omdat het spoor onder water stond. Ook in andere gemeenten langs de Costa Dorada stonden straten blank zoals in Salou en Cambrils.

Volgens het collectief Projecte 4 Estacions was het vrijdagmiddag ook mogelijk om ter hoogte van Tarragona een ​waterhoos te zien.

Ga naar de inhoud