Search
menu
Search

Mijas kondigt verbeteringen voor het welzijn van de ezel-taxi’s aan

Oeps ... foto ontbreekt!

Mijas kondigt verbeteringen voor het welzijn van de ezel-taxi’s aan

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – De gemeente Mijas heeft na overleg met de vereniging van ezel-taxi eigenaars en dierenbeschermers afgesproken dat er verbeteriungen komen wat betreft het welzijn en de gezondheid van de ezels die al het zware werk in vaak erbarmelijke omstandigheden moeten doen. Daarbij wordt de nadruk gelegd op zaken als maximale gewicht dat de ezels kunnen dragen, rust, werktijden en de kwaliteit van de stallen.

De gemeente Mijas heeft een probleem. Aan de ene kant wil de stad een van de belangrijkste toeristische attracties behouden en ervoor zorg dragen dat de tientallen families die leven van de ezel-taxi’s hun baan blijven behouden terwijl er ook beter voor de ezels gezorgd dient te worden aangezien er steeds meer klachten komen en de discussie over het welzijn van de ezels steeds universeler wordt.

De gemeente heeft na vele jaren van klachten van dierenbeschermers eindelijk aangegeven dat ze regels gaan opstellen in het voordeel van het welzijn van de ezels. Dierenbeschermers zoals El Refugio del Burrito en de Spaanse Partij voor de Dieren PACMA hebben er echter geen vertrouwen in en zijn van mening dat in plaats van nieuwe en strengere regels er gewoon een verbod moet komen op ezel-taxi’s.

PACMA heeft al een klacht ingediend omdat de ezel-taxi’s niet conform de nationale, autonome en Europese regelgevingen zijn. Daarnaast geeft de Partij voor de Dieren aan dat als de ezel echt zo belangrijk is voor de gemeente Mijas als toeristische trekpleister, het wellicht verstandig is om zolang de ezel-taxi’s nog zijn toegestaan deze dieren respectvol en waardig te behandelen.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?