skip to Main Content
Mijas kondigt verbeteringen voor het welzijn van de ezel-taxi’s aan
Pixabay

Mijas kondigt verbeteringen voor het welzijn van de ezel-taxi’s aan

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Mijas kondigt verbeteringen voor het welzijn van de ezel-taxi’s aan

Pixabay

MÁLAGA – De gemeente Mijas heeft na overleg met de vereniging van ezel-taxi eigenaars en dierenbeschermers afgesproken dat er verbeteriungen komen wat betreft het welzijn en de gezondheid van de ezels die al het zware werk in vaak erbarmelijke omstandigheden moeten doen. Daarbij wordt de nadruk gelegd op zaken als maximale gewicht dat de ezels kunnen dragen, rust, werktijden en de kwaliteit van de stallen.

De gemeente Mijas heeft een probleem. Aan de ene kant wil de stad een van de belangrijkste toeristische attracties behouden en ervoor zorg dragen dat de tientallen families die leven van de ezel-taxi’s hun baan blijven behouden terwijl er ook beter voor de ezels gezorgd dient te worden aangezien er steeds meer klachten komen en de discussie over het welzijn van de ezels steeds universeler wordt.

De gemeente heeft na vele jaren van klachten van dierenbeschermers eindelijk aangegeven dat ze regels gaan opstellen in het voordeel van het welzijn van de ezels. Dierenbeschermers zoals El Refugio del Burrito en de Spaanse Partij voor de Dieren PACMA hebben er echter geen vertrouwen in en zijn van mening dat in plaats van nieuwe en strengere regels er gewoon een verbod moet komen op ezel-taxi’s.

PACMA heeft al een klacht ingediend omdat de ezel-taxi’s niet conform de nationale, autonome en Europese regelgevingen zijn. Daarnaast geeft de Partij voor de Dieren aan dat als de ezel echt zo belangrijk is voor de gemeente Mijas als toeristische trekpleister, het wellicht verstandig is om zolang de ezel-taxi’s nog zijn toegestaan deze dieren respectvol en waardig te behandelen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 8 reacties
 1. Ben het eens met alle vorige reacties. Mijas belooft altijd heel veel, maar is een kampioen in het niet nakomen van beloftes. Deze mededeling van de gemeente komt ook wel weer op een geweldig moment. Gemeenteraadsverkiezingen volgend voorjaar!

 2. Eerst zien en dan geloven! Diegenen die denken dat het wel meevalt, nodig ik uit om een dag met deze dieren mee te looen in de hitte en de hele dag zo kort aangelijnd staan en geen drinken krijgen, zodat ze niet plassen en dan ‘s nachts ook nog kort aangelijnd staan in een donker vies hok onder huizen in het dorp. Pure uitbuiting! Mensen zouden deze ritjes niet meer moeten doen, dan is de ellende snel voorbij.

  1. Stop met die ritjes op ezels, je reinste dierenmishandeling in elke stad of sorp, of gehucht.Laat de mensen gewoon lopen dat is goede voor ze. Ezels zijn geen pakezels.
   Heel snel dit dierenleed verbieden in heel Spanje.
   Zo ook de paarden voor de rijtuigen, wat ik zie is verschrikkelijk in Malaga.
   Paarden in de zon, geen drinken, enz, en veeeeeel te lange werkdagen voor deze dieren.

 3. Het welzijn van de ezeltjes verbeteren ?.. dit houd geen stand ! er zal toch niet dagelijks controle zijn .. ! verbieden ! er zijn genoeg andere toeristische trekpleisters.

 4. Roepen ze al jaren dat ze er beter op gaan letten, hopen dat ze het nu ook eens gaan doen.
  Heb daar al eens een keer ruzie gemaakt met een eigenaar van een ezel, die sloeg zijn dier keihard, en die vent ging tegen mij tekeer, politie en alles erbij en uiteindelijk moet je nog uitkijken dat ze jou niet pakken in plaats van die mafkezen. Het is pure dierenmishandeling in de zomer helemaal, bij 40 graden hitte die dieren gewoon in de zon laten lopen en karren voortrekken met dikke toeristen erin.
  Als mensen het gewoon nu links laten liggen, verdienen ze niets meer, is het snel afgelopen.

  1. Heel juist, boycotten die handel. Regels opstellen ?? Afschaffen die handel. Die toeristen die te lui zijn om te lopen moeten niet op de rug kruipen van zo’n ezeltje.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken