140 ontslagen vanwege opheffen tol op AP-7 en AP-4 snelwegen

Oeps ... foto ontbreekt!

140 ontslagen vanwege opheffen tol op AP-7 en AP-4 snelwegen

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De beheerder en verantwoordelijke voor het heffen van tol en onderhoud van de AP-7 en AP-4 snelwegen heeft een Expediente de Regulación de Empleo (ERE) aangevraagd voor 140 werknemers. Zij verliezen hun baan omdat vanaf 1 januari 2020 er geen tol meer geheven mag worden op deze twee snelwegen die dus tolvrij worden.

Aumar is het verantwoordelijke bedrijf voor meerdere snelwegen in Spanje en vraagt tol voor het gebruik daarvan. Nu de regering besloten heeft twee snelwegen, te weten de AP-7 tussen Hospitalet del Infant in Tarragona tot aan Alicante en de AP-4 tussen Sevilla en Cádiz tolvrij te maken vanaf 1 januari 2020 verliezen 140 werknemers hun baan.

De AP-7 snelweg tussen Alicante en Tarragona en vice versa gaat tolvrij worden vanaf 1 januari 2020. Op 31 december 2019 zal het contract met de huidige beheerder Aumar eindigen waarna dit niet vernieuwd zal worden en de staat het beheer zal overnemen. Op hetzelfde moment wordt ook de AP-4 tussen Sevilla en Cádiz tolvrij.

Leestip: De AP-7 of Middellandse Zee snelweg in Spanje

De AP-7 snelweg ofwel Autopista del Mediterráneo tussen Hospitalet de Infant in de provincie Tarragona en Alicante is 373,8 kilometer lang en heeft over het hele traject een tol van ongeveer 59 euro. Vanaf 1 januari 2020 zal die tol komen te vervallen wat goed nieuws is voor de Spanjaarden maar ook buitenlanders die gebruik maken van deze snelweg om naar de Comunidad Valenciana, Murcia of Andalusië te rijden.

Vanaf 1 januari 2020 zal ook de AP-4 ofwel Autopista del Sur tussen Sevilla en Cádiz tolvrij worden. Het gaat hier om een snelweg van 93 km lang waar dagelijks gemiddeld 21.974 voertuigen gebruik van maken. De tol is dit jaar 7,42 euro op de AP-4.

Ga naar de inhoud