140 ontslagen vanwege opheffen tol op AP-7 en AP-4 snelwegen

140 ontslagen vanwege opheffen tol op AP-7 en AP-4 snelwegen
Beeld: Archieffoto
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – De beheerder en verantwoordelijke voor het heffen van tol en onderhoud van de AP-7 en AP-4 snelwegen heeft een Expediente de Regulación de Empleo (ERE) aangevraagd voor 140 werknemers. Zij verliezen hun baan omdat vanaf 1 januari 2020 er geen tol meer geheven mag worden op deze twee snelwegen die dus tolvrij worden.

Aumar is het verantwoordelijke bedrijf voor meerdere snelwegen in Spanje en vraagt tol voor het gebruik daarvan. Nu de regering besloten heeft twee snelwegen, te weten de AP-7 tussen Hospitalet del Infant in Tarragona tot aan Alicante en de AP-4 tussen Sevilla en Cádiz tolvrij te maken vanaf 1 januari 2020 verliezen 140 werknemers hun baan.

De AP-7 snelweg tussen Alicante en Tarragona en vice versa gaat tolvrij worden vanaf 1 januari 2020. Op 31 december 2019 zal het contract met de huidige beheerder Aumar eindigen waarna dit niet vernieuwd zal worden en de staat het beheer zal overnemen. Op hetzelfde moment wordt ook de AP-4 tussen Sevilla en Cádiz tolvrij.

Leestip: De AP-7 of Middellandse Zee snelweg in Spanje

De AP-7 snelweg ofwel Autopista del Mediterráneo tussen Hospitalet de Infant in de provincie Tarragona en Alicante is 373,8 kilometer lang en heeft over het hele traject een tol van ongeveer 59 euro. Vanaf 1 januari 2020 zal die tol komen te vervallen wat goed nieuws is voor de Spanjaarden maar ook buitenlanders die gebruik maken van deze snelweg om naar de Comunidad Valenciana, Murcia of Andalusië te rijden.

Vanaf 1 januari 2020 zal ook de AP-4 ofwel Autopista del Sur tussen Sevilla en Cádiz tolvrij worden. Het gaat hier om een snelweg van 93 km lang waar dagelijks gemiddeld 21.974 voertuigen gebruik van maken. De tol is dit jaar 7,42 euro op de AP-4.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.