Belgische vrachtwagenchauffeur verdwenen tijdens noodweer Tarragona

Belgische vrachtwagenchauffeur verdwenen tijdens noodweer Tarragona
Beeld: Twitter

Belgische vrachtwagenchauffeur verdwenen tijdens noodweer Tarragona

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TARRAGONA – Een Belgische vrachtwagenchauffeur is het vijfde verdwenen slachtoffer geworden na het noodweer afgelopen dinsdagavond in Catalonië en dan met name in de provincie Tarragona. De vrachtwagen van de Belg is teruggevonden in de rivier Francolí in de nabijheid van het dorp L’Espluga de Francolí maar van de chauffeur zelf ontbreekt nog elk spoor.

De Belgische vrachtwagenchauffeur werd woensdagmiddag om 18.30 uur als vermist opgegeven nadat deze door een wildwaterstroom in de rivier Francolí werd meegesleurd, iets dat is bevestigd door het Belgische Consulaat. Daarmee is de Belg de vijfde vermiste geworden na het noodweer afgelopen dinsdagavond in Catalonië.

Er wordt door de reddingsdiensten en politie nog gezogd naar een 70-jarige vrouw en haar 40-jarige zoon die zich samen met vier anderen in een caravan bevonden in Vilaverd (Tarragona). 

Er wordt ook gezocht naar twee inzittenden van een rode personenwagen die terug is gevonden in het puin na de wildwaterstroom maar de inwoner uit Prades en de inwoner uit L’Espluga de Francolí zijn nog niet gevonden.

Er is een persoon overleden tijdens het noodweer nadat deze 70-jarige man in Arenys de Munt in zijn poging om zijn auto weg te halen werd meegesleurd. ZIjn lichaam werd op het strand Caldes de Estrach teruggevonden.

UPDATE: In de haven van Tarragona, daar waar de rivier Francolí uitmondt in de Middellandse Zee, is het lichaam gevonden van een 74-jarige man. Het gaat naar alle waarschijnlijkheid om een van de twee inzittenden van de rode Hyundai auto die leeg werd teruggevonden. Deze man komt uit Prades terwijl nog steeds naar een andere inzittende wordt gezocht, net zoals naar de moeder en haar zoon en de vermiste Belgische vrachtwagenchauffeur. 

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.