Maximumsnelheid Spaanse steden van 50 naar 30 km/u

Freepik
Beeld: Freepik

Maximumsnelheid Spaanse steden van 50 naar 30 km/u

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Spaanse Verkeersdienst DGT heeft aangegeven dat de maximumsnelheid binnen de bebouwde kom in Spanje verlaagd gaat worden van de huidige 50 km/u naar 30 km/u. De snelheidsverlaging zal binnenkort bekend worden gemaakt in een koninklijk decreet van de regering om zo controle te krijgen op de situatie binnen de bebouwde kom van de steden.

De Dirección General de Tráfico (DGT) wil zelfs liever zien dat de maximumsnelheid niet 30 km/u wordt maar nog lager, te weten 20 km/u, iets wat ook al in andere landen plaatsvindt. Maar dat zal niet doorgaan en de nieuwe snelheid wordt wel met 20 km/u verlaagd van 50 km/u naar 30 km/u.

Er is een toename van 69% van ongevallen binnen de bebouwde kom waargenomen waar met name bestelauto’s bij betrokken waren omdat er meer via internet gekocht wordt en al die producten thuisbezorgd moeten worden. De distributie van goederen moet beter geregeld worden in Spanje, aldus de DGT.

De Spaanse verkeersdienst heeft het echter niet alleen over bestelbussen maar ook over scooters, fietsen en brommers waarmee steeds meer delivery producten rondgebracht worden binnen de steden.

Het is nog niet bekend wanneer de snelheid naar beneden zal gaan in de Spaanse steden.

Ga naar de inhoud