Maximumsnelheid Spaanse steden van 50 naar 30 km/u

Freepik
Beeld: Freepik

Maximumsnelheid Spaanse steden van 50 naar 30 km/u

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Spaanse Verkeersdienst DGT heeft aangegeven dat de maximumsnelheid binnen de bebouwde kom in Spanje verlaagd gaat worden van de huidige 50 km/u naar 30 km/u. De snelheidsverlaging zal binnenkort bekend worden gemaakt in een koninklijk decreet van de regering om zo controle te krijgen op de situatie binnen de bebouwde kom van de steden.

De Dirección General de Tráfico (DGT) wil zelfs liever zien dat de maximumsnelheid niet 30 km/u wordt maar nog lager, te weten 20 km/u, iets wat ook al in andere landen plaatsvindt. Maar dat zal niet doorgaan en de nieuwe snelheid wordt wel met 20 km/u verlaagd van 50 km/u naar 30 km/u.

Er is een toename van 69% van ongevallen binnen de bebouwde kom waargenomen waar met name bestelauto’s bij betrokken waren omdat er meer via internet gekocht wordt en al die producten thuisbezorgd moeten worden. De distributie van goederen moet beter geregeld worden in Spanje, aldus de DGT.

De Spaanse verkeersdienst heeft het echter niet alleen over bestelbussen maar ook over scooters, fietsen en brommers waarmee steeds meer delivery producten rondgebracht worden binnen de steden.

Het is nog niet bekend wanneer de snelheid naar beneden zal gaan in de Spaanse steden.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.