Search
menu
Search

Nederlandse wielrenner overleden tijdens de ‘L’Étape Spain by Tour de France’ in Granada

Nederlandse wielrenner overleden tijdens de ‘L'Étape Spain by Tour de France’ in Granada
Beeld: letapebytourdefrance / web

Nederlandse wielrenner overleden tijdens de ‘L’Étape Spain by Tour de France’ in Granada

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

GRANADA – Afgelopen zondag is tijdens de wielerronde ‘L’Étape Spain by Tour de France’ in de gemeente Albuñuelas in de provincie Granada een 43-jarige Nederlandse wielrenner om het leven gekomen. De Spaanse website van de organisatie spreekt over J.S. die na een ongeval weliswaar nog levend naar het ziekenhuis gebracht kon worden maar daar alsnog maandag aan zijn verwondingen overleed.

Afgelopen zondag kreeg de organisatie van de ‘L’Étape Spain by Tour de France’ een melding dat een van de deelnemers aan de wielerronde in een talud was gevallen. Dat gebeurde op de GR-3208 weg in de gemeente Albuñuelas in de provincie Granada. Later bleek dat het om de 43-jarige Nederlandse wielrenner J.S. gaat die tien meter naar beneden viel met zijn fiets.

Meteen werd de Guardia Civil naar de plaats va het ongeval gestuurd en daarna ook een traumahelikopter die de Nederlandse amateursporter in kritieke toestand overvloog naar het Virgen de las Nieves ziekenhuis in Granada. Daar werd hij aan zijn verwondingen behandeld maar uiteindelijk overleed de Nederlander maandagochtend. 

De ‘L’Étape du Tour de France’ is een georganiseerde wielerronde waarmee amateurwielrenners over hetzelfde parcours kunnen racen als een etappe van de Tour de France. In dit geval gaat het echter om de internationale ‘Spain’ versie die gehouden wordt in Granada op 23 oktober en Madrid op 30 oktober om lokale renners een Tour de France-achtige ervaring te geven.

Ga naar de inhoud