Search
menu
Search

TUI en Jet2 verwachten 1,4 miljoen toeristen voor de Canarische Eilanden

TUI en Jet2 verwachten 1,4 miljoen toeristen voor de Canarische Eilanden
Beeld: Beeldenbank TUI

TUI en Jet2 verwachten 1,4 miljoen toeristen voor de Canarische Eilanden

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SANTA CRUZ – De reisorganisaties TUI en Jet2 verwachten deze winter minstens 1,4 miljoen vakantiegangers naar de Canarische Eilanden te vliegen. De Canarische Eilanden zijn tijdens de wintermaanden een geliefde plaats om te genieten van de zon en hoge temperaturen en verwacht wordt dat de winter 2022/2023 drukker zal zijn dan normaal.

De winter 2022/2023 is de eerste sinds 2019 zonder enige corona-restricties en dus is het reizen naar en verblijven op de acht Canarische Eilanden weer teruggekeerd naar een normale situatie. Zoals in de zomermaanden al te zien was op het Spaanse vasteland langs de Costa’s, is het toerisme in Spanje bezig met een opleving. Verwacht wordt dat deze tendens doorgezet wordt op de warme Canarische Eilanden.

De twee grootste reisorganisaties op de eilanden zijn TUI en Jet2 die verwachten deze wintermaanden 1,4 miljoen toeristen naar de eilanden te brengen. Jet2 verwacht in de winter circa 890.000 toeristen naar de eilanden te vliegen waarvan 380.000 naar het vliegveld Tenerife-Zuid gevolgd door Gran Canaria met 143.000, Lanzarote met 240.000 en Fuerteventura met 120.000 reizigers. 

De grootste Europese reisorganisatie is TUI en deze verwacht ook meer toeristen naar de Canarische Eilanden te brengen deze winter. Tot nu toe hebben de aantal reserveringen 78% van die van de winter 2019/2020 bereikt. TUI heeft 70 vluchten per week en een aanbod van 1.000 hotelbedden per week in hun pakket. Het merendeel van de toeristen van TUI komt uit het Verenigd Koninkrijk en Duitsland maar er zijn ook veel reizigers afkomstig uit andere landen zoals Nederland, België en de Noordse landen Zweden, Noorwegen en Denemarken. 

Een derde grote speler is het Duitse FTI dat wekelijks 100 vluchten gepland heeft staan naar hoofdzakelijk Gran Canaria, Tenerife en Fuerteventura. Ook de grote hotelketens zoals Meliá met 18 hotels, Barceló met 14 hotels en Riu met 18 hotels zien de winter tegemoet met gevulde hotels.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?