27-jarige vrouw in Spanje overleden na aanval vijf honden

27-jarige vrouw in Spanje overleden na aanval vijf honden
Beeld: via canva.com

27-jarige vrouw in Spanje overleden na aanval vijf honden

Dit artikel is 6 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Op maandag is een 27-jarige vrouw uit Roales del Pan om het leven gekomen na een aanval door vijf herdershonden. Ze was aan het wandelen op een pad tussen Roales del Pan en La Hiniesta toen de honden haar aanvielen. Haar moeder vond haar en belde haar vader, die de hulpdiensten waarschuwde. De vrouw werd met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed daar aan haar verwondingen. 

De dieren, drie mastiffs (Spaans: mastines) en twee Leonese herdershonden (Spaans: perros de carea), zijn al gelokaliseerd en gevangengenomen door de Seprona-dienst van de Guardia Civil. De eigenaar van de honden is ook geïdentificeerd en zal moeten verklaren over het incident. Vier van de vijf honden zijn correct geïdentificeerd via de verplichte chip en gevaccineerd.

Het 27-jarige slachtoffer woonde met haar ouders in het dorp dat 1.000 inwoners telt en zes kilometer van de hoofdstad van Zamora ligt. De inwoners van dit dorp verklaren aan de Spaanse kranten dat deze tragedie er al veel langer aan zat te komen, omdat de honden altijd los liepen zonder dat de eigenaar erbij was.

Het incident heeft grote verslagenheid veroorzaakt in het dorp. De burgemeester heeft zijn condoleances en steun overgebracht aan de familie, die al heel lang in het dorp woont. Hij heeft aangekondigd dat het gemeentebestuur een officiële rouwperiode zal instellen als gevolg van het incident.

Ga naar de inhoud