Search
menu
Search

Campagne tegen poepen in de bergen gestart in Spanje

Campagne tegen poepen in de bergen gestart in Spanje
Beeld: via canva.com

Campagne tegen poepen in de bergen gestart in Spanje

De toename van het wandelen in de natuur heeft ervoor gezorgd dat er meer afval in de bergen terechtkomt. Dit is een probleem, maar het is ook onvermijdelijk dat er soms uitwerpselen van mensen achterblijven. Er zijn een aantal manieren om dit te vermijden, zoals het gebruik van een draagbaar toilet of het begraven van de uitwerpselen.

De Federatie van Wandelverenigingen van Catalonië (Federación de Entidades Excursionistas de Cataluña of FEEC) wil dat wandelaars hun uitwerpselen niet achterlaten in de bergen. Ze leggen uit dat dit schadelijk kan zijn voor de natuur. Als wandelaars zich genoodzaakt zien om een ​​pauze te nemen, hun broek uit te trekken en hun spijsverteringsstelsel zijn werk te laten doen, geeft de FEEC vijf tips:

  1. Ga zo ver mogelijk van paden en waterlopen af. Dit helpt om de verspreiding van bacteriën en ziekteverwekkers te voorkomen.
  2. Graaf een gat van ongeveer 15 centimeter diep en 10 centimeter breed. Dit is voldoende om de uitwerpselen te begraven en ze uit het zicht te houden.
  3. Begraaf de uitwerpselen en het toiletpapier diep in het gat. Dit helpt om ze te laten ontbinden en ze te beschermen tegen wilde dieren.
  4. Was je handen met water en zeep nadat je klaar bent. Dit helpt om de verspreiding van bacteriën te voorkomen.
  5. Laat geen sporen achter. Zorg ervoor dat je de plek schoonmaakt nadat je klaar bent.

Deze campagne wil wandelaars bewust maken van het belang van een schone natuur. Ze geven tips om de bergen schoon te houden, waaronder tips over hoe om te gaan met uitwerpselen. 

Naast het verzoek om het impact van uitwerpselen te minimaliseren, herinnert de FEEC eraan dat het beschermen van de bergen ‘werk van iedereen’ is met maatregelen zoals altijd een zak of afvalcontainer meenemen, de auto’s correct parkeren en het vermijden van alle soorten open vuur dat kan ontsporen.

Ga naar de inhoud