Search
menu
Search

Miljoenste Tesla in Europa, maar waar kun je deze kopen in Spanje?

Miljoenste Tesla in Europa, maar waar kun je deze kopen in Spanje?
Beeld: Tesla / web

Miljoenste Tesla in Europa, maar waar kun je deze kopen in Spanje?

Tesla heeft naar eigen zeggen de miljoenste volledig elektrische auto geleverd in Europa. Ook dit jaar zitten de verkopen in de lift met 203.000 verkochte Tesla’s in negen maanden tijd in de Europese Unie. Tesla is met dit aantal het merk dat de lijsten van elektrische auto’s binnen Europa aanvoert.

Tesla is sinds 2009 actief in Europa en een van de belangrijkste spelers op de markt voor elektrische auto’s. De groei van Tesla is te danken aan een aantal factoren, waaronder de populariteit van Model 3, de toenemende vraag naar elektrische auto’s en de uitbreiding van het dealernetwerk. De Model 3 is een betaalbare volledig elektrische auto die een groot bereik heeft. De toenemende vraag naar elektrische auto’s is te wijten aan het toenemende milieubewustzijn en de overheidssubsidies voor elektrische auto’s. Tesla heeft zijn dealernetwerk in Europa uitgebreid om de verkoop te stimuleren.

Ook in Spanje is Model 3 populair en de meest verkochte volledig elektrische auto, maar binnen de EU en Europa is Spanje een kleine markt. In totaal zijn er in Spanje 8.192 Tesla’s ingeschreven, waarvan 2.676 in 2022 en 5.516 tot nu toe in 2023. De meest verkochte Tesla-modellen in Spanje zijn de Model 3 (6.566 stuks) en de Model Y (1.626 stuks). Vergeleken met Nederland met in totaal ongeveer 7.000 verkochte Tesla’s en in België 5.000 geregistreerde Tesla’s, is het aantal auto’s in het veel grotere Spanje relatief weinig.

De verkoop van Tesla in Spanje is in 2023 sterk gestegen, met een groei van 285% vergeleken met 2022. De stijging is te danken aan een aantal factoren, waaronder de populariteit van de Model 3 en Model Y, de toenemende vraag naar elektrische auto’s in Spanje en de uitbreiding van het Tesla-dealernetwerk in het land.

In 2023 heeft Tesla ook plannen om een nieuwe fabriek te openen in de buurt van Madrid. Deze fabriek zal de productie van de Model 3 en Model Y voor de Europese markt verzorgen.

Waar kopen in Spanje?

In Spanje kun je een Tesla kopen bij een Tesla-winkel of online op de website van Tesla. Er zijn momenteel zes Tesla-winkels in Spanje, in de volgende steden: Madrid; Barcelona; Valencia; Sevilla; Málaga en Bilbao.

De prijzen van Tesla’s in Spanje zijn als volgt:

  • Model 3: Long Range vanaf 46.200 euro en de Performance vanaf 59.990 euro.
  • Model Y: Long Range vanaf 56.990 euro en de Performance vanaf 69.990 euro.

Laadpalen

In Europa zijn in totaal meer dan 50.000 Tesla-laadpalen. In Spanje zijn ongeveer 1.000 Tesla-laadpalen op 100 locaties, in Nederland ongeveer 2.000 Tesla-laadpalen op 200 locaties en in België ongeveer 1.500 Tesla-laadpalen op 150 locaties.

Tesla opent voortdurend nieuwe laadpalen in Europa. Het bedrijf streeft ernaar om een netwerk van 1 miljoen laadpalen in Europa te hebben in 2025. Tesla-laadpalen kunnen snelheden tot 250 kW bereiken. Dit betekent dat een Tesla-auto in ongeveer 15 minuten kan worden opgeladen van 10% tot 80%. Tesla-laadpalen kunnen worden betaald met een Tesla-oplaadpas of met een creditcard.

Ga naar de inhoud