Van storm en regen naar storm en regen in Spanje

Van storm en regen naar storm en regen in Spanje
Beeld: via canva.com

Van storm en regen naar storm en regen in Spanje

Dit artikel is 9 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

De vreemde storm Bernard heeft Spanje verlaten en heeft in zijn pad veel noodzakelijke regen achtergelaten. Maar rust is er nog niet want de volgende storm komt er alweer aan. Deze komt via noordwest Spanje en Galicië het Spaanse vasteland binnen en zal geleidelijk aan deze week heel Spanje bereiken, behalve de kustgebieden, Balearen en Canarische Eilanden. Het worden dus voor veel inwoners van Spanje opnieuw natte en koude dagen.

Storm Bernard is voorbij, maar de komende dagen blijft het in Spanje regenen. Er zal bijna elke dag een nieuwe storm over het land trekken, waardoor er in veel delen van Spanje bijna dagelijks regen valt. In sommige gebieden kan er meer dan 100 mm regen vallen.

Het tweede front van de week is al binnengekomen en brengt regen naar het noordwesten van Spanje. De regens zullen zich naar het zuiden uitbreiden en kunnen ook intens zijn in het Iberisch Massief. Het Iberisch Massief is een bergketen die zich uitstrekt van de Pyreneeën in het noorden tot de Sierra Morena (Jaén) in het zuiden. Het massief is ongeveer 600 kilometer lang en 200 kilometer breed. In het Cantabrisch Gebergte is er kans op sneeuw vanaf een hoogte van 2.000-2.300 meter. Het Cantabrisch Gebergte is een bergketen in het noorden van Spanje. Het strekt zich uit van het oosten van Galicië tot het westen van de Pyreneeën.

Op donderdag komt er een nieuw front aan dat veel regen kan brengen naar het noorden en westen van Spanje. In het Middellandse Zeegebied is de kans op regen kleiner. Ook kan er op veel plaatsen in Spanje veel wind staan, met windstoten tot 70 of 90 km/u in het noorden van Spanje.

Dankzij de zuidwestenwind zullen de temperaturen op woensdag en donderdag stijgen. Na het front van donderdag zal er koudere lucht aankomen en zullen de temperaturen weer dalen. Op de Canarische Eilanden en in kustgebieden, voornamelijk in het Middellandse Zeegebied en het uiterste zuiden van Spanje, kunnen de maximum temperaturen onder de 20 graden blijven. De minimumtemperaturen zullen niet erg laag zijn, aangezien de overvloedige bewolking ervoor zorgt dat ze niet zo laag zullen dalen. Over het algemeen zullen grote delen van Spanje een week hebben met temperaturen lichtjes onder het normale voor de tijd van het jaar.

Ga naar de inhoud