Search
menu
Search

Welke personen heeft de Guardia Civil moeten redden in de Pyreneeën?

Welke personen heeft de Guardia Civil moeten redden in de Pyreneeën?
Beeld: Guardia Civil / X

Welke personen heeft de Guardia Civil moeten redden in de Pyreneeën?

De Guardia Civil politie heeft dit zomerseizoen in de Pyreneeën en de Sierra de Guara 445 mensen geholpen. Daarbij kwamen 11 mensen om het leven, raakten 236 mensen gewond en bleven 198 mensen ongedeerd. De meeste hulpvragers waren mannen tussen de 41 en 50 jaar oud. Ze overschatten hun eigen mogelijkheden, waardoor ze in de problemen kwamen.

De meeste ongevallen in de Pyreneeën en de Sierra de Guara vonden plaats tijdens wandelingen. Ook canyoning en bergbeklimmen waren risicovolle activiteiten. De meest voorkomende ongevallen waren struikelen en vallen en fysieke problemen.

Uit het overzicht van het zomerseizoen van de Guardia Civil in Huesca blijkt dat de meeste reddingen nodig waren voor mensen met weinig ervaring in bergactiviteiten. Deze mensen overschatten hun eigen mogelijkheden en nemen de risico’s niet voldoende in overweging.

In de Pyreneeën en de Sierra de Guara zijn in de zomer ook 11 mensen om het leven gekomen tijdens bergactiviteiten. De meeste ongevallen vonden plaats in de met water gevulde ravijnen (barrancos).

  • 19 juni: Een jonge Fransman van 28 jaar verdronk in de barranco de La Peonera Superior in Bierge. Hij was alleen en werd na zijn vermissing gevonden in een sifon, waar hij was vastgeraakt door het sterke water.
  • 2 september: Twee jonge mannen uit Zaragoza, van 31 en 34 jaar oud, kwamen om het leven in het barranco Gorgol in Biescas. Ze waren in de problemen gekomen door een plotselinge toename van het waterpeil tijdens een DANA-storm.
  • Juli: Een 58-jarige wandelaar uit Navarra overleed aan een hartaanval op de Pico Gamueta in Ansó. Een 67-jarige bergbeklimmer uit Gipuzkoa viel in Panticosa.
  • Augustus: Een 30-jarige bergbeklimmer uit Navarra viel 400 meter naar beneden van de Pico Montferrat in Torla. Een 52-jarige wandelaar uit Navarra viel 100 meter naar beneden in het Parque Posets-Maladeta.
  • September: Een 65-jarige Amerikaanse bergbeklimmer viel in de Canal de Fabetas in Ordesa. Een 56-jarige bergbeklimmer uit Barcelona viel van de Cresta de Llosas, een van de routes naar de Pico Aneto in Benasque.
Ga naar de inhoud