Lichte stijging in aantal kleine en middelgrote boekhandels in Spanje

Oeps ... foto ontbreekt!

Lichte stijging in aantal kleine en middelgrote boekhandels in Spanje

Dit artikel is 7 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Er zijn in 2016 meer kleine tot middelgrote boekhandels bijgekomen in Spanje. Volgens de jaarcijfers van het Ministerie van Cultuur en het Observatorio de las librerias españolas zijn er sinds vorig jaar 3,7% meer boekhandels in Spanje waardoor dit aantal nu op 3.967 is komen te staan. Naast een lichte stijging in boekhandels zijn er ook meer boeken verkocht gedurende 2016.

Volgens de actuele informatie zijn er nu gemiddeld per 100.000 inwoners 8,5 boekhandels te vinden. We hebben het hier dan over kleine tot middelgrote boekhandels en niet de grote winkels zoals de Fnac, El Corte Inglés en de Casa de Libros keten.

Het goede nieuws is dat er niet alleen meer kleine vaak gespecialiseerde boekhandels zijn maar dat de verkopen van alle boeken bij elkaar ook gestegen zijn met 3,67% naar een totaalomzet van 763 miljoen euro in 2016. Vorig jaar is met dit positieve resultaat alweer het derde opeenvolgende jaar dat er een stijging is wat betreft de verkoop van boeken in Spanje.

Volgens het Observatorio de librerias españolas houden deze cijfers in dat de traditionele boekhandels nog steeds het grootste verkoopkanaal zijn in Spanje. 52,7% van alle boeken worden verkocht via boekhandels en niet via bijvoorbeeld de online winkels zoals Amazon, Google Books en andere ebook verkopers.

En jij, lees jij het liefst een traditioneel papieren boek of liever een digitaal ebook?

Ga naar de inhoud