Search
menu
Search

Toeristen klagen op Ibiza het meest over de prijzen

Oeps ... foto ontbreekt!

Toeristen klagen op Ibiza het meest over de prijzen

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

IBIZA – De uitslag van een enquête laat zien dat de bezoekers van Ibiza deze zomer het meest geklaagd hebben over de prijzen waarbij deze vaak te hoog zijn voor de kwaliteit en service die geboden wordt. Volgens de deelnemers aan de enquête komt dit onder andere door het gebrek van goed en ervaren personeel.

Het is het Comité Ejecutivo de Fomento del Turismo die aan haar leden een enquête stuurde met daarin vragen over hoe het seizoen 2018 is verlopen. Daaruit valt op te maken dat er minder toeristen zijn gekomen en dat dit o.a. te maken kan hebben met het goede weer in zo’n beetje alle Europese landen en het WK voetbal dat ook van invloed is geweest.

Daar waar in het hoogseizoen er minder toeristen kwamen werd dat gecompenseerd met het voor- en naseizoen waarin juist iets meer toeristen naar Ibiza zijn gekomen. Voor het seizoen van 2019 verwacht men ongeveer dezelfde cijfers dan de zomer van 2018.

De meest gehoorde klacht bij de toeristen is echter dat de prijzen in met name het hoogseizoen hoog zijn en niet gerelateerd zijn met de geboden kwaliteit en service. Met name dat laatste wordt veel aangegeven waarbij men duidt op niet gekwalificeerd en onvriendelijk personeel.

De hoop is op Ibiza dat dit in de toekomst zal veranderen nu men bezig is met het openen van een eigen horeca school op het eiland. Op die manier moet er beter en professioneler personeel komen.

Een andere veelgehoorde klacht is blijkbaar de staat van de stranden waarbij deze niet op tijd klaar waren voor het seizoen. Ook was er een gebrek aan strandstoelen en ligbedden op veel stranden op Ibiza. Er waren volgens veel toeristen ook te weinig strandwachten aanwezig gedurende de zomermaanden.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?