Toeristen klagen op Ibiza het meest over de prijzen

Toeristen klagen op Ibiza het meest over de prijzen
Beeld: Freepik

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

IBIZA – De uitslag van een enquête laat zien dat de bezoekers van Ibiza deze zomer het meest geklaagd hebben over de prijzen waarbij deze vaak te hoog zijn voor de kwaliteit en service die geboden wordt. Volgens de deelnemers aan de enquête komt dit onder andere door het gebrek van goed en ervaren personeel.

Het is het Comité Ejecutivo de Fomento del Turismo die aan haar leden een enquête stuurde met daarin vragen over hoe het seizoen 2018 is verlopen. Daaruit valt op te maken dat er minder toeristen zijn gekomen en dat dit o.a. te maken kan hebben met het goede weer in zo’n beetje alle Europese landen en het WK voetbal dat ook van invloed is geweest.

Daar waar in het hoogseizoen er minder toeristen kwamen werd dat gecompenseerd met het voor- en naseizoen waarin juist iets meer toeristen naar Ibiza zijn gekomen. Voor het seizoen van 2019 verwacht men ongeveer dezelfde cijfers dan de zomer van 2018.

De meest gehoorde klacht bij de toeristen is echter dat de prijzen in met name het hoogseizoen hoog zijn en niet gerelateerd zijn met de geboden kwaliteit en service. Met name dat laatste wordt veel aangegeven waarbij men duidt op niet gekwalificeerd en onvriendelijk personeel.

De hoop is op Ibiza dat dit in de toekomst zal veranderen nu men bezig is met het openen van een eigen horeca school op het eiland. Op die manier moet er beter en professioneler personeel komen.

Een andere veelgehoorde klacht is blijkbaar de staat van de stranden waarbij deze niet op tijd klaar waren voor het seizoen. Ook was er een gebrek aan strandstoelen en ligbedden op veel stranden op Ibiza. Er waren volgens veel toeristen ook te weinig strandwachten aanwezig gedurende de zomermaanden.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meest recente artikelen

9
Reageer op dit artikel

7 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
scheveneels_chris@hotmail.com

Ja dat klopt helemaal ben er vorig jaar geweest beter het Spaanse vaste land vorige maand Valencia bezocht en ja hoor een lekkere rode wijn voor 1,50 euro
hmmmm lekker

Fouad

Je kan op ibiza ook naar de lidl gaan

Z

Fouad, groot gelijk. Maar ik vrees dat Lidl geen horeca heeft ?

Costa Investments Real Estate

IBIZA onderscheid zich van de andere Spaanse Costa’s. De prijzen zijn hoog maar dat weet je van te voren. Heel veel aanvragen voor een 2ehuis groot aanbod al vanaf 190.000 euro.Ga anders naar Marbella. Prachtige standen en Beachclubs. Betaalbaar wanneer je de weg weet. 10 euro voor een 3 gangen diner en 1.50 euro voor een wijntje.

Harry

Maar er is toch geen enkele verplichting om naar Ibiza te gaan?

Jo Maas

Wat een geklaag .????
Ga er niet naar toe en blijf in Nederland
Altijd hetzelfefde ,klagen over alles in het Buitenland ( Waar je GAST bent) en thuis is alles BETER ??.

Juan

Beste,

waar is het beter? Overal swingen de prijzen uit de pan want een duivel zijn zak is nooit vol genoeg. Zolang er geen ernstig beleid in verband met de prijzen op producten wordt het steeds maar erger, want de verkopers kennen geen grenzen meer en misbruiken hun vrijheid door onderling afspraken te maken en de prijzen kunstmatig de hoogte in te drijven.

Loek

Tsja….zien en gezien worden heeft een prijs…..je moe het er maar voor over hebben.

Rob

Tsja, dat roep ik hier al jaren. En als je die prijzen naar beneden wilt krijgen moet je niet klagen, maar simpelweg stemmen met je voeten. Mijden dus dit eiland. Moet je eens zien hoe snel dan de prijzen zullen zakken. Maar ach, we klagen liever eerst.

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.