Vier maanden celstraf voor het verdrinken van honden in Spanje

Oeps ... foto ontbreekt!

Vier maanden celstraf voor het verdrinken van honden in Spanje

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PALENCIA – De rechter heeft een 50-jarige man uit Riberos de la Cueza in de provincie Palencia voor vier maanden naar de gevangenis gestuurd voor dierenmishandeling. De man besloot twee honden te verdrinken nadat deze zijn kippen hadden aangevallen. Het ging om twee honden die uit de tuin van hun baas waren ontsnapt.

De honden konden uit de tuin ontsnappen nadat ze een gat gegraven hadden onder het hek. Daarna gingen de twee honden op pad en vielen ze de kippen van de verdachte aan. Hij zag dat en besloot uit wraak de twee honden te verdrinken. De eigenaar van de hond deed melding van de ontsnapping maar het was toen al te laat.

Naast de 50-jarige man die vier maanden celstraf heeft gekregen en gedurende 16 maanden geen contact met dieren mag hebben, is er nog een andere man door de rechter veroordeeld voor dierenmishandeling.

Het gaat om een 25-jarige man wiens hond in slechte staat en uitgedroogd op straat werd gevonden. Deze man kreeg geen celstraf maar moet wel 360 euro boete betalen en opdraaien voor alle kosten van de dierenarts. Daarnaast mag hij gedurende een jaar geen contact hebben met dieren.

Ga naar de inhoud