Heel Andalusië op 34 gemeenten in de provincie Málaga na in alarmniveau 4

Heel Andalusië op 34 gemeenten in de provincie Málaga na in alarmniveau 4
Beeld: Junta de Andalucía

Heel Andalusië op 34 gemeenten in de provincie Málaga na in alarmniveau 4

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SEVILLA – De regionale overheid van Andalusië heeft op dinsdag 24 november het hoogste alarmniveau 4 uitgebreid naar praktisch alle gemeenten in de autonome regio. De enige uitzonderingen zijn 34 gemeenten in de provincie Málaga waaronder Málaga stad en het Axarquia gebied. Andalusië hanteert vier regionale alarmniveaus, groen (geen enkele regio); alarmniveau 3 (geel); alarmniveau 4-1 (rood) en alarmniveau 4-2 (donkerrood).

Als gevolg van de kritieke epidemiologische situatie heeft praktisch heel de autonome regio Andalusië te maken met een regionaal alarmniveau 4. Maar dat niveau 4 kan onderverdeeld worden in alarmniveau 4-1 en 4-2 met respectievelijk de kleuren rood en donkerrood. 

Afhankelijk van de alarmniveaus gelden er andere corona-maatregelen die betrekking hebben op o.a. de capaciteiten in winkels, openbaar vervoer, horeca, bioscopen, theaters etc.

Provincie Málaga

Alleen in de provincie Málaga zijn er nog 34 gemeenten die te maken hebben met alarmniveau 3 (geel) waarvan 28 gemeenten in het Axarquia gezondheidsdistrict, te weten: Alcaucín, Alfarnate, Alfarnatejo, Algarrobo, Almáchar, Árchez, Arenas, Benamargosa, Benamocarra, El Borge, Canillas de Aceituno, Canillas de Albaida, Casabermeja, Colmenar, Comares, Cómpeta, Cútar, Frigiliana, Iznate, Nerja, Periana, Riogordo, Salares, Sayalonga, Sedella, Torrox, Vélez-Málaga en Viñuela.

In de provincie Málaga zijn 6 gemeenten die te maken hebben met alarmniveau 3, te weten Almogía, Málaga, Macharaviaya, Moclinejo, Rincón de la Victoria en Totalán.

Alle overige gemeenten in de provincie Málaga bevinden zich in alarmniveau 4-1 zoals 14 gemeenten in gezondheidsdisctrict Guadalhorce, te weten Alhaurín de la Torre, Alhaurín el Grande, Álora, Alozaina, Ardales, Carratraca, Cártama, Casarabonela, Coín, Guaro, Monda, Pizarra, Tolox en Yunquera.

Ook de 25 gemeenten in het gezondheidsdisctrict Serranía, de 11 gemeenten in gezondheidsdisctrict Costa del Sol en de 19 gemeenten in het gebied la Vega bevinden zich nog steeds in alarmniveau 4.

KLIK HIER om de kaart interactief te bekijken.

Overige provincies

ALle andere gemeenten in de overige provincies Granada, Sevilla Cádiz, Huelva, Córdoba, Almería en Jaén bevinden zich in alarmniveau 4. ALleen in Granada heeft men al sinds 10 november te maken met alarmniveau 4-2 terwijl vanaf deze dinsdag 24 november 43 gemeenten in het gezondheidsdisctrict District Sur naar alarmniveau 4-1 gaan. Klik hier voor een overzicht van die 43 gemeenten. De gemeenten in de overige provincies bevinden zich in alarmniveau 4-1.

niveau4
niveau3
Ga naar de inhoud