Overzicht van snelwegen die in 2021 tolvrij worden in Spanje

Overzicht van snelwegen die in 2021 tolvrij worden in Spanje
Beeld: Europa Press

Overzicht van snelwegen die in 2021 tolvrij worden in Spanje

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – In 2020 werd de AP-7 tussen Tarragona (vanaf Salou) tot Alicante tolvrij en hoef je ook geen tol meer te betalen op de AP-4 tussen Sevilla en Cádiz. Het jaar daarvoor in 2018 werd de AP-1 tussen Burgos en Armiñón in het noorden van Spanje al tolvrij en verwacht wordt dat in 2021 er meer tolvrije snelwegen bij zullen komen in Catalonië en Aragón.

Maar om tolvrij te kunnen rijden op de onderstaande snelwegen moet er nog wel gewacht worden want dat zal niet meteen op 1 januari 2021 gebeuren maar pas enkele maanden later in september.

Op 31 augustus 2021 zullen de beheerders contracten op drie snelwegen eindigen, te weten de AP-7 tussen Montmeló en El Papiol in Catalonië; de AP-7 tussen Tarragona en La Jonquera in Catalonië; de AP-2 tussen Zaragoza en El Vendrell aan de kust (Mediterráneo). Deze snelwegen worden beheerd door Acesa (Abertis) en zijn samen goed voor 479 kilometer.

Catalonië

In Catalonië zullen twee delen van de AP-7 snelweg tolvrij worden. Het traject tussen Tarragona (vanaf Salou) tot aan La Junquera (grensovergang met Frankrijk) en het traject tussen Montmeló en El Papiol. Vanaf 1 september 2021 hoeven de automobilisten de 15,90 tol niet meer te betalen. 

Vanaf die datum zal de AP-7 dus vanaf de Spaans/Franse grens tot aan Alicante tolvrij zijn omdat er 265 nieuwe tolvrije kilometers bij komen.

AP7

In Catalonië zal de regionale overheid ook de C-32 en de C-33 tolvrij maken waardoor er op de trajecten Barcelona en de Maresme kust en Barcelona en Montmeló ook geen tol meer betaald hoeft te worden.

Catalonië-Aragón

Op 31 augustus wordt ook de AP-2 tussen Zaragoza en El Vendrell aan de catalaanse kust tolvrij. Vanaf 1 september hoeven de automobilisten die vanaf de Costa Dorada naar Zaragoza rijden de tol van 20,65 euro niet meer hoeven te betalen.

AP2
Ga naar de inhoud