Eerste sneeuwval deze winter in de bergen van Málaga

Eerste sneeuwval deze winter in de bergen van Málaga
Beeld: @SierraNieves_RB /Twitter

Eerste sneeuwval deze winter in de bergen van Málaga

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MÁLAGA – Net zoals veel andere plaatsen in het land, met name het midden en noorden van Spanje, heeft ook het achterland van de provincie Málaga te maken met de eerste lichte sneeuwval. De Sierra de las Nieves was woensdag weer wit gekleurd met een dunne laag verse sneeuw vanaf 1.500 meter hoogte.

De Sierra de las Nieves werd deze zomer nog verkozen tot het zestiende Nationale Natuurpark van Spanje en het is de provincie Málaga vaak ook de eerste plaats waar op de hoogste pieken de eerste sneeuw te zien is. De sneeuw is gevallen vanaf 1.500 meter hoogte.

De eerste sneeuwvlokken werden rond 19.30 uur dinsdagavond geregistreerd toen de temperatuur flink daalde. Daarna heeft het de hele nacht iets gesneeuwd terwijl het meer richting de kust regende en ook daar de temperatuur flink daalde. 

De Spaanse weerdienst Aemet verwacht voor woensdag en donderdag nog meer sneeuw in de provincie Málaga en de rest van Andalusië. De sneeuwgrens zal dalen tot 800 meter hoogte waarbij 51 gemeenten in de provincies Málaga, Granada, Almería en Jaén een sneeuwalarm hebben gekregen.

In de provincie Almerñia geldt een sneeuwalarm voor Fiñana, Abla, Serón en Bayarque. Voor de provincie Jaén geldt een waarschuwing voor sneeuw in Santa Adela, Aldeaquemada, Villarrodrigo, Génave, Montizón, Castellar, Arroyo del Ojanco, Beas de Segura, La Puerta de Segura, Segura de la Sierra, Hornos, Villacarrillo, Villanueva del Arzobispo, Santiago de la Espada, La Iruela, Cazorla, Quesada, Pozo Alcón en Huelma.  

Voor de provincie Granada geldt een sneeuw waarschuwing voor Puebla de Don Fadrique, Huéscar, Castril, Cortes de Baza, Cúllar, Huétor de Santillán, Diezma, Guadix, Jerez del Marquesado, Dólar, Trevélez, Bérchules, Montejícar, Noalejo, Campotéjar, Benalúa de las Villas, Colomera, Iznalloz, Albolote, Granada, Monachil, Dúrcal, Albuñuelas, Pedro Martínez, Capileira, Murtas, Válor en Gor.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.