Spanje heeft een nieuwe euromunt met een waarde van 30 euro

Spanje heeft een nieuwe euromunt met een waarde van 30 euro
Beeld: Fábrica Nacional de Moneda y Timbre

Spanje heeft een nieuwe euromunt met een waarde van 30 euro

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De officiële producent van de Spaanse euromunten Fábrica Nacional de Moneda y Timbre heeft een nieuwe munt op de markt gebracht. Sinds afgelopen maandag is het mogelijk om een munt van 30 euro te kopen voor … 30 euro. Maar met deze munt kun je niets kopen in de winkels want het is een collectors item te ere van het Heilige jaar 2021/2022 ofwel de ‘Año Santo Xacobeo’.

Speciaal voor muntenverzamelaars heeft de Koninklijke Spaanse Muntfabriek een speciale euromunt uitgebracht met een waarde van 30 euro. Deze is alleen te koop bij filialen van de Bank van Spanje (Banco de España) en hebben een kostprijs van 30 euro. Helaas kun je niets in de winkels kopen met deze speciale euromunt want het is een collectors item.

2021 is namelijk een Heilig Jaar of een ‘Año Santo Xacobeo’ wat met Santiago de Compostela te maken heeft. Maar vanwege de de corona-crisis is dat heilige jaar verdeeld over 2021 en 2022 wat dit Heilige Jaar erg bijzonder maakt. Daarom was het tijd voor een speciale munt met daarop de afbeelding van een pelgrim, de afbeelding van de sint-jacobsschelp en de kathedraal van Santiago de Compostela in Galicië. 

De voorkant van de munt heeft een afbeelding van Felipe VI en Letizia, het Spaanse koningspaar. De speciale munt is pas sinds maandag te verkrijgen maar wordt nu al op verschillende websites zoals Ebay aangeboden voor 37 tot 45 euro.

Ga naar de inhoud