Spanje heeft een nieuwe euromunt met een waarde van 30 euro

Spanje heeft een nieuwe euromunt met een waarde van 30 euro
Beeld: Fábrica Nacional de Moneda y Timbre

Spanje heeft een nieuwe euromunt met een waarde van 30 euro

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – De officiële producent van de Spaanse euromunten Fábrica Nacional de Moneda y Timbre heeft een nieuwe munt op de markt gebracht. Sinds afgelopen maandag is het mogelijk om een munt van 30 euro te kopen voor … 30 euro. Maar met deze munt kun je niets kopen in de winkels want het is een collectors item te ere van het Heilige jaar 2021/2022 ofwel de ‘Año Santo Xacobeo’.

Speciaal voor muntenverzamelaars heeft de Koninklijke Spaanse Muntfabriek een speciale euromunt uitgebracht met een waarde van 30 euro. Deze is alleen te koop bij filialen van de Bank van Spanje (Banco de España) en hebben een kostprijs van 30 euro. Helaas kun je niets in de winkels kopen met deze speciale euromunt want het is een collectors item.

2021 is namelijk een Heilig Jaar of een ‘Año Santo Xacobeo’ wat met Santiago de Compostela te maken heeft. Maar vanwege de de corona-crisis is dat heilige jaar verdeeld over 2021 en 2022 wat dit Heilige Jaar erg bijzonder maakt. Daarom was het tijd voor een speciale munt met daarop de afbeelding van een pelgrim, de afbeelding van de sint-jacobsschelp en de kathedraal van Santiago de Compostela in Galicië. 

De voorkant van de munt heeft een afbeelding van Felipe VI en Letizia, het Spaanse koningspaar. De speciale munt is pas sinds maandag te verkrijgen maar wordt nu al op verschillende websites zoals Ebay aangeboden voor 37 tot 45 euro.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.