Twaalf dagen ‘Gran Recogida’ in Spaanse supermarkten voor de voedselbanken

Oeps ... foto ontbreekt!

Twaalf dagen ‘Gran Recogida’ in Spaanse supermarkten voor de voedselbanken

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Van 25 november tot en met 6 december is de kans groot dat je tijdens het boodschappen doen in de Spaanse supermarkten oog in oog komt te staan met een van de duizenden vrijwilligers die mee doet met de ‘La Gran Recogida de Alimentos’. De bedoeling is om via de door de vrijwilligers overhandigde zakken voedsel te verzamelen voor de voedselbanken (bancos de alimentos).

Dat de Gran Recogida een succes is, blijkt uit de enorme hoeveelheid voedsel dat in 2021 verzameld werd. De Spanjaarden doneerden toen 21 miljoen kilo aan eten en drinken waaronder groente in blik of pot, olijfolie, rijst, pasta, sauzen, melk en babyvoeding om enkele voorbeelden te geven.

In heel Spanje zijn meer dan 100.000 vrijwilligers in 11.500 supermarkten druk bezig met het in ontvangst nemen van goed gevulde zakken. Het is de elfde keer dan deze grote ophaalactie georganiseerd wordt door de Federación Española de Bancos de Alimentos (FESBAL).

In praktisch alle supermarkten in Spanje waaronder dus ook de populaire Mercadona, Lidl, Aldi, Carrefour, Eroski en Alcampo winkels zijn vrijwilligers aanwezig die zakken overhandigen die klanten in de supermarkt kunnen vullen met wat zij willen (als het maar lang houdbaar is) om deze zakken daarna te overhandigen aan de vrijwilligers die de schenking in grote kartonnen bakken doen.

Ga naar de inhoud